Simona Ionescu / Redactor Șef

Andrei Gheorghe, vocea care lipsește. Nu ne mai spune nimeni ”Ești veriga slabă”

Andrei Gheorghe, vocea care lipsește. Nu ne mai spune nimeni ”Ești veriga slabă”
Omul de radio si de televiziune Andrei Gheorghe a murit subit, pe 14 ianuarie 2018. Ne lipsește cel care spunea de la obraz ”ești veriga slabă”, dar mai mult îi lipsește fiicei sale, Anastasia, care și-a pierdut și mama.

Andrei Gheorghe a fost un jurnalist de forță. O personalitate media, prezentator, realizator de emisiuni de radio și televiziune din România, realizator de filme documentare și de scurt metraj.

Andrei Gheorghe, vocea care lipsește. Nu ne mai spune nimeni ”Ești veriga slabă”

Avea 56 de ani și era trist. O personalitate media, prezentator, realizator de emisiuni de radio și televiziune din România, nu mai era dorit de mogulii din media.

Andrei Gheorghe a murit din cauza unui stop cardio-respirator, au constatat legiştii, la doar 56 de ani.

Poliţiştii spun că murise de mai mult de 12 ore în momentul când l-au găsit pe Andrei Gheorghe. Din primele informaţii se pare că Andrei ar fi făcut stop cardio-respirator.

În jurul orei 22:15, un apel la 112 anunţa că o persoană este decedată la locuinţa sa din Voluntari. Cel care a sunat era un îngrijitor. Echipajul de ambulanţă sosit la faţa locului a constatat decesul. Poliţia va deschide în acest caz un dosar de moarte suspectă.

Era o voce apreciată de radio, dar adevăratul lui success a venit cu emisiunea ”Lanțul slăbiciunilor”, de la PRO TV, din anii 2000. Formula folosită de el, ”Ești veriga slabă”, a devenit virală.

De ce a ales Andrei Gheorghe radioul

”O provocare a fost si serialul «Midnight Caller», la care se uita toata lumea la vremea aceea și în care era vorba despre un reporter de noapte, care salva vieți prin eter, zbura pe deasupra blocurilor și, dacă o vrabioară își rupea piciorul, el făcea emisiune pe tema asta”, a povestit Andrei Gheorghe, într-un interviu pentru formul-as.ro.

”Pe mine, serialul mă plictisea, dar, dintr-un anumit punct de vedere, eram și groaznic de invidios pe el. În epoca aceea, noi aveam doar un deck și un microfon. Înjurăm serialul, dar toți ne întâlneam a două zi și discutam despre sculele pe care le avea la dispoziție eroul din film.

Atunci, am demarat emisiunea „Midnight Killer” („Ucigașul de la miezul nopții”), care a fost o replică. Reacția a fost extrem de puternică, pentru că nimeni nu mai făcea așa ceva în Fm-ul românesc.

«Killer»-ul l-am început ca o anarhie. Așa a și fost gândit: că o palmă peste ochi. După care n-am putut să-l mai schimb, pentru că eu sunt asta! Fără să-mi dau seama, prima emisiune pe care mi-o alesesem era și cea care mă reprezenta. Eu cred că am replică, am spontaneitate, cred că am o oarecare cultură și cred că am o minte vie, care refuză să se închidă în șabloane”, spunea Andrei Gheorghe.

A fost Andrei Gheorghe un arogant?

Felul în care îi trata pe participanții la concursul „Lanțul slăbiciunilor” nu a fost nici elegant, nici plăcut.

”Eu chiar sunt un individ arogant! Nu sunt înfumurat sau ingâmfat, dar arogant sunt, cu certitudine!

Aroganța e o soluție împotriva excesului de democrație. Mie nu-mi place să mă trag de șireturi cu oricine, să fiu prieten cu toți oamenii, ci numai cu cei pe care îi aleg eu.

Dacă cineva nu-mi place, mi se pare mult mai confortabil și mai economic pentru mine să-l evit.

Pe parcursul unei emisiuni, dau telefoane foarte mulți indivizi, dintre care tot foarte mulți nu spun, practic, nimic, sună că să se afle în treabă.

Or, economia unei emisiuni mă obligă să țin seama de cei care ascultă și a căror atenție nu e voie s-o pierd.

De aceea, pe cei care n-au nimic de spus trebuie să-i elimin imediat de pe circuit. Și asta nu se poate cu politețuri de genul: «Mă scuzați că va scot din emisie»”, spunea Andrei Gheorghe.

Andrei Gheorghe voia să fie profesor

În 1990, Andrei Gheorghe era șomer. Voia să fie professor, apoi a încercat să fie modist la o casă de cultură. Era speriat că nu făcea nimic.

”Apoi a apărut anunțul acela că Radio Constanța angajează redactori. Și m-am dus și-am dat concursul. N-a fost o chemare. Nu s-a întâmplat pentru că am văzut «lumina» și-am zis: vreau să lucrez în presă. Pur și simplu aveam nevoie de un salariu”, a spus Andrei Gheorghe pentru formula-as.ro

După 27 de ani de radio și televiziune, ca o voce apreciat și admirată, mogulii nu l-au mai vrut pe Andrei Gheorghe.

Fiica lui Andrei Gheorghe și-a pierdut și mama

Anastasia, fiica adoptivă a lui Andrei Gheorghe și-a pierdut ambii părinți: în 2018 pe tatăl ei, Andrei Gheorghe, și în 2019, pe mama sa, Petruța, răpusă de cancer.

Anastasia este fiica soției lui Andrei Gheorghe. Este cântăreață acum, cu numele de scenă Katarina Dyer. A participat la X Factor.

Anastasia spune că durerea a întărit-o. A devenit cântăreață, cu numele de scenă  Katarina Dyer. Ea a debutat ca și cântăreață la 13 ani. Însă tânăra e și o textieră și compozitoare talentată. Ea a fost atrasă de muzică încă de la o vârstă fragedă, fiind încurajată și de familie.

Katarina pe numele ei de scenă povestea recent că pentru ea, Andrei Gheorghe a fost ca un adevărat tată. Acum Katarina are 21 de ani și este studentă la Conservator. Se pare că are multe planuri de viitor, în ceea ce privește muzica.


Ioana Năstase vorbește pentru prima dată despre divorț. Povestește ce i-a făcut Ilie Năstase

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre