Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce nu a suportat niciodată Ion Dichiseanu de sărbători. Amintiri prețioase despre celebrul actor

Ce nu a suportat niciodată Ion Dichiseanu de sărbători. Amintiri prețioase despre celebrul actor
Sărbătorile au fost întotdeauna sfinte pentru familia lui Ion Dichiseanu și totul arăta în casa lor ca în povești. Fiica sa, Ioana, a povestit pentru Wowbiz ce înseamna Crăciun când trăia regretatul actor.

Pentru Ioana Dichiseanu, nici o amintire nu e mai prețioasă ca sărbătorile din copilărie, pe care spune că nu le va uita niciodată, cu miros de cozonac proaspăt și strălucirea bradului împodobit. Ion Dichiseanu era fascinat de aceste lucruri și nu suporta să arunce bradul de Crăciun pe care îl iubea enorm, dovadă că i-a scris și o poezie.

„Tatei chiar îi făcea plăcere să meargă și să cumpere bradul. Era o bucurie pentru el să vadă casa decorată, împodobită și plină de lumină. Făcea cumpărăturile, el se ducea cu lista în magazine. Pentru el era o plăcere și așa simțea el spiritul familiei de Sărbători.

Pentru el era ceva important, el nu putea să participe la strângerea bradului după Sărbători

Stătea acasă și se bucura de noi, iar noi ne bucuram de el. În casă mirosea a sarmale calde. Cozonacul era întotdeauna pe masă. Ascultam colinde, ne uitam la filme și la povești de Crăciun, cântam toți colinde. Oricum tata era genul de om sensibil care i-a scris o poezie bradului de Crăciun, în care îi mulțumea că există și că i se pare nedrept să-l arunce și să descotorosească de el după ce l-a folosit și i-a împodobit casă.

„Noi uneori îl țineam chiar până în martie și mama era cea care se ocupa cu strângerea bradului”

După ce au apărut brazii artificiali, noi am cumpărat doar brad artificial. Pentru el era ceva important, el nu putea să participe la strângerea bradului după Sărbători. Noi uneori îl țineam chiar până în martie și mama era cea care se ocupa cu strângerea bradului pentru că tata nu putea asista la asta”, a povestit Ioana Dichiseanu.

„Am sentimente destul de ciudate atunci când vin Crăciunul și Revelionul”

Deși au trecut doi ani de când tatăl său a trecut la cele veșnice, Ioana nu se poate obișnui cu ideea, de aceea preferă să lucreze de Revelion când va cânta alături de mama sa.

„Dacă de Crăciun era vorba despre familie și liniște și tihnă și spiritul Crăciunului, de Revelion era cu totul altceva. Era vorba doar de distracție și uneori muncă, pentru că ei aveau și spectacole de Revelion. Mai târziu am avut și eu spectacole de Revelion, iar anul acesta, după mulți ani am și eu un spectacol de Revelion alături de mama.

Eu cel puțin încerc să mă detașez de ceea ce înseamnă perioada asta pentru mine, pentru că din nefericire coincide cu ce s-a întâmplat acum doi ani cu tata și am început să am sentimente destul de ciudate atunci când vin Crăciunul și Revelionul”, a mai spus artista.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre