Simona Ionescu / Redactor Șef

Celebrul Fantomas era cuplat cu regizorul, dar româncele l-au considerat simbol al bărbatului perfect

Celebrul Fantomas era cuplat cu regizorul, dar româncele l-au considerat simbol al bărbatului perfect
Jean Marais a fost unul dintre cei mai arătoși actori din filmele franceze din anii 40 și 50. A fost celebrul criminal Fantomas, a jucat în ”Frumoasa și bestia”, în ”Masca de Fier” și ”Cocoșatul”. A filmat și la noi, cu Florin Piersic.

Jean Marais a fost celebru în vremea sa. Un bărbat frumos, după care femeile erau leșinate. Nu era cazul pentru că actorul francez forma un cuplu cu regizorul Jean Cocteau. A jucat în filme de capă și spadă, dramă. Însă, vocea lui subțire nu l-a avantajat.

Jean Marais a fost D’Artagnan în ”Masca de Fier”, dar, mai ales, celebrul super-criminal Fantomas

Jean Marais, unul dintre cei mai frumoși actori din Europa

Jean Marais a rămas în istoria cinematografiei franceze și europene pentru cele peste 70 de filme. A fost răsplătit cu o mulțime de premii pentru contribuția sa la cinematografie.

A fost atras de scenă din liceu, dar a fost refuzat de Conservatorul din Paris. Era frumos, atletic, blond cu ochi albaștri. Dar nu a fost apreciată vocea sa prea subțire și nici talentul nu a dat pe afară. Însă, publicul l-a iubit.

A fost D’Artagnan în ”Masca de Fier”, dar, mai ales, celebrul super-criminal Fantomas. Dar, până să ajungă celebru a fost ucenic de fotograf, a făcut figurație în filme și în piese de teatru.

Și-a făcut debutul în film în 1933. La început a avut roluri mici și juca în 3 pelicule pe an. Debutul în film în 1933. Șansa lui a fost întâlnirea cu Jean Cocteau (1937), celebru cineast francez. Atunci, cariera sa a luat însă o întorsătură ascendentă.

Jean Marais a murit pe 8 noiembrie 1998, la Cannes, (Franța), la 84 de ani, din pricina unui infarct

A lucrat aproape exclusiv pentru Jean Cocteau

Jean Marais a devenit actorul principal al lui Jean Cocteau. A lucrat aproape exclusiv pentru Cocteau. În cele din urmă, maturitatea, experiența și capacitatea sa actoricească i-au determinat pe alți regizori să-l caute pentru roluri principale.

În anii ’60, a avut succes interpretând un super-criminal pe nume Fantômas. Seria Fantômas (1964), Fantômas se déchaîne (1965; Fantomas Strikes Back) și Fantômas împotriva Scotland Yard (1966; Fantomas Against Scotland Yard). Acest rol l-a făcut pe Jean Marais vedetă mondială. A filmat și la noi, cu Florin Piersic, în ”Șapte băieți și o ștrengăriță” (1967).

După o pauză de 15 ani, Jean Marais a început să apară din nou în filme la mijlocul anilor 1990. Cea mai notabilă interpretare a sa a fost în filmul lui Bernardo Bertolucci, Stealing Beauty (1996).

Din 1937, Jean Marais l-a avut partener pe Jean Cocteau

Jean Marais partener de viață a lui Jean Cocteau

Jean Marais fost căsătorit pentru puţin timp cu actriţa Mila Parély (1942-1944). Din 1937 l-a avut partener pe Jean Cocteau și au adoptat un baiat, Serge.

Jean Marais a murit pe 8 noiembrie 1998, la Cannes, (Franța), la 84 de ani, din pricina unui infarct. În ultimii ani de viață se retrăsese și începuse să picteze și să sculpteze.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre