Florin Piersic, despre femeile din viața lui pe care le-a luat „cu acte”

Florin Piersic, despre femeile din viața lui pe care le-a luat „cu acte”
Florin Piersic a împlini 85 de ani și este încă departe de momentul în care ar putea fi considerat neatractiv. Iar în tinerețe a fost iubit cu patimă și a iubit, în egală măsură, cu toată pasiunea.

Ceea ce spune Florin Piersic, despre femeile din viața lui pe care le-a luat „cu acte” e cu adevărat copleșitor. De-a lungul vieții a avut iubiri pasionale cu cele mai frumoase femei ale momentului. Și nu au fost puține. „Mi-au ieșit în cale multe femei frumoase și mai toate îmi plăceau. Plecam mult de-acasă pentru filmări, repetiții, turnee, mă îndrăgosteam când de una, când de alta. Stârneam intrigi și gelozii, dar niciodată n-am vrut să fac pe cineva să sufere.”, mărturisea actorul într-un interviu pentru Formula AS..

Primele două soții ale sale au fost și ele actrițe. „De Tatiana Jekel m-am despărțit pentru că n-a mai mers, pur și simplu. Eram foarte tânăr și buimăcit de succes, iar Aniko (Ana Szeles n.r.) a plecat la Budapesta. Pentru că a crezut că o să facă o cariera uriașa acolo. Am rămas cu amândouă în relații foarte bune, ne vizităm.

Aniko îmi povestește că și acum, când se duce în piață la Budapesta, o întreabă babele unguroaice emigrate din România ce mai face frumosul ăla de bărbat al ei, Florin Piersic. Făceam un cuplu frumos și foarte invidiat în epocă, dar ne-am despărțit de aproape 20 de ani”, a mărturisit celebrul actor.

Florin Piersic, despre femeile din viața lui pe care le-a luat „cu acte”

Lui Florin Piersic se pare totuși că îi plac unguroaicele. După multe iubiri, se declară norocos cu femeia care îi e alături. „Din fericire, acum, la vârstă înțelepciunii, am norocul să reziste lângă mine o femeie cu totul speciala: ce-a de-a treia soție a mea, Ani Piersic. E tot unguroaică, din Cluj, contabilă de meserie, dar cu suflet bogat și risipitor, nu ține socoteala vorbelor calde și bune, nu-și drămuiește gesturile mărunte și dragi, nici atașamentul sau fidelitatea.

Afecțiunea pe care ne-o purtam unul altuia și ne-o exprimam chiar și în cele mai mărunte ocazii este importantă pentru amândoi, dar mai ales pentru mine, pentru că mă întărește în fata încercărilor, în vremurile mai puțin dulci. Și acum sunt mai tot timpul plecat de acasă, dar știu că Ani mă așteaptă și e răbdătoare.

Ce să fac, meseria asta n-o poți face stând la birou, în fotoliu de director. Și, pe urma, trebuie să câștig ceva bani că să trăiesc. Dar îmi iubesc nevasta, ea știe asta. Și atunci lucrurile se simplifica mult, chiar dacă nu suntem tot timpul, zi de zi, împreună”, a mai arătat actorul în același interviu.

Înțeleptul Florin Piersic: „Viața e o lungă călătorie sentimentală”

Ajuns la o vârstă venerabilă, Florin Piersic e o comoară de înțelepciune. „În vâltoarea vieții, nu realizam cât de importanți sunt oamenii din jurul nostru și cu atât mai tare le deplângem lipsa când pleacă de lângă noi. Prinși de propriile preocupări, ne alcătuim o ierarhie egoistă a priorităților sau, din teribilism, nu vrem să vedem dincolo de aparențe. Și uite așa, ne țesem pânza vieții din iubiri pierdute, din prietenii destrămate, din trădări, din plecări repetate.

Florin Piersic este mândru de copiii lui, Florinel și Daniel

Viața e o lungă călătorie sentimentală, iar orice stație, orice despărțire înseamnă a muri câte puțin. Din fericire, eu am fost norocos. Deși călătoria mea a fost lungă, ea a fost plină de aer, de lumină și plină de dragoste. Plină de Dumnezeu! Sunt o persoană foarte credincioasă. Și acum știu că El reprezintă singura alternativă durabilă, la toate felurile de dragoste pe care le trăim. Viața mea nu o pot concepe în continuare fără femeile pe care le-am iubit, fără copiii mei”, a concluzionat Florin Piersic.

Revizuirea vieții și a morții actriței Natalie Wood: „O viață scurtă, dar vibrantă”