Revizuirea vieții și a morții actriței Natalie Wood: „O viață scurtă, dar vibrantă”

Revizuirea vieții și a morții actriței Natalie Wood: „O viață scurtă, dar vibrantă”
La vârsta de douăzeci și trei de ani, Natalie Wood era una dintre cele mai mari vedete de film din lume. Cu interpretările sale iconice în „Splendor in the Grass” și „West Side Story” în 1961, Natalie devenise o actriță îndrăgită și un sex simbol.

Actrița a început să comande ulei de gardenie pur din Egipt, „scufundându-se” în el, așa cum a relatat o revistă din din 1963. Cei care au cunoscut-o au asociat-o pe Natalie Wood cu parfumul gardeniei. Fotograful ei a menționat că, atunci când ea intra într-o cameră, aceasta „se schimba la culoare” datorită carismei sale și a parfumului ei „delicios” de gardenie.

A început să joace la vârsta de cinci ani

Natalie Wood a oferit lumii mai mult decât filmele în care a jucat. Arta, talentul și compasiunea ei încă trăiesc. 

Natalie Wood, născută cu numele de Natalia Nikolaevna Zakharenko, a început să joace la vârsta de cinci ani. Părinții ei erau ruși, ce au emigrat în San Francisco, în 1938. Mama ei, Maria, a decis să se mute la Los Angeles cu întreaga familie pentru a-i oferi Nataliei o șansă să își croiască cariera în actorie.

În adolescență, Natalie era copilul vedetă din studio și o fântână de emoții pe ecrane. Până la 15 ani, a primit o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar.

În videoclipuri vechi, este ușor de văzut de ce Natalie Wood a fost o vedetă. Poartă emoția ca o teacă – anxietatea, tristețea și rezistența se învârt de-a lungul pielii și a ochilor ei căprui. 

A încercat să se sinucidă 

Până la 25 de ani, ea obținuse încă două nominalizări, pentru Splendor în iarbă și Love With a Proper Stranger. Căsătoria ei cu Robert Wagner din 1957, pe când ea avea 19 ani și el avea 24 de ani, a făcut-o un subiect de bârfe de la Hollywood. 

Cei doi au divorțat în 1962, dar s-au recăsătorit un deceniu mai târziu.

Chiar și după ani de terapie, Natalie Wood a atins un punct de disperare profundă în 1966. În acel an a încercat să se sinucidă prin supradozaj de droguri. Ca parte a recuperării sale, vedera a luat o pauză de la a face filme. 

Moartea suspectă

În 1981, Natalie era în vacanță alături de soțul ei și de actorul Christopher Walken pe un yaht. Plutind pe coasta Insulei Santa Catalina, California, Wood s-a înecat în circumstanțe misterioase.

Ani la rândul, cauza morții sale a fost clasificată ca fiind un accident. Dar, în 2012, cauza decesului a fost formal modificată în „nedeterminată”, în urma unei noi anchete asupra cazului. În 2018 a fost reclasificată, după alte cercetări, ca fiind o „moarte suspectă”. 

  Natalie și soțul ei, Robert Wagner

În noaptea de 29 noiembrie din 1981, cei trei actori băuseră. Robert Wagner ar fi spart o sticlă în timpul unei crize de furie. După acel incident, ar fi pornit o ceartă cu soția sa.

Mai târziu în acea seară, Robert Wagner a remarcat că Natalie dispăruse. Trupul ei a fost descoperit în dimineața următoare, plutind în apa din Catalina, lângă o șalupă. Moartea ei a fost considerată un înec accidental.

S-a teoretizat că Natalie Wood a căzut în apă după ce a încercat să securizeze barca în care se afla. Unii s-au opus acestei explicații, deoarece actrița a avut o teamă de apă pe tot parcursul vieții.

Familia și prietenii ei s-au adunat la cimitirul Westwood Village Memorial Park din Los Angeles pentru a-și lua rămas bun de la frumoasa, dar tulburată vedetă. În doliu, Frank Sinatra, Elizabeth Taylor și Elia Kazan.

Foștii colegi și asociați și-au împărtășit amintirile. Regizorul Sydney Pollack a spus că Natalie Wood „era o actriță senzațională, adesea subevaluată pentru că era o vedetă de film și avea o combinație de vulnerabilitate și un fel de aură magică”.

Irina Margareta Nistor a ratat omleta Napoleon. Care este rețeta originală