Simona Ionescu / Redactor Șef

Celine Dion trăiește cu un buton roșu în permanență lângă ea. Boala a nenorocit-o

Celine Dion trăiește cu un buton roșu în permanență lângă ea. Boala a nenorocit-o
Celine Dion a povestit într-un interviu recent cum este ajutată de copii atunci când boala de care suferă îi provoacă o criză. Artista trăiește în permanență cu butonul de panică lângă ea. De asemenea, Celine Dion a dezvăluit ce are mereu cu ea atunci când merge la tratamente.

cCeline Dion se luptă de câțiva ani cu sindromul persoanei rigide, boala necruțătoare de care suferă. Artista a povestit recent cum o ajută cei trei copii atunci când are crize și rămâne înțepenită. Deși nu are grijile financiare ale părinților ei, Dion își protejează cei trei fii, pe René-Charles, 23 de ani, dar și gemenii de 13 ani Eddy și Nelson, căci sindromul persoanei rigide de care suferă i-a afectat întreaga familie. 

Artista, care provine dintr-o familie cu 14 frați, a povestit necazurile prin care a trecut în ultimii ani: „Am făcut față pierderii mamei mele, pierderii tatălui meu, pierderii unuia dintre frații mei și pierderii tatălui copiilor mei — soțului meu, managerului meu — în același timp,” spune Dion despre durerea prin care a trecut în timp ce se confrunta simultan cu probleme de sănătate grave. „Nu am vrut ca copiii mei să fie speriați.”

Cum le-a dat vestea celor trei copii

Înainte de diagnosticul de sindrom al persoanei rigide din august 2022, Dion se simțea copleșită: „Ei (n.r. copiii) vor avea ceva de mâncare în seara asta și mâine, dar ce se întâmplă dacă nu știu ce se întâmplă cu mine și dacă mor? Ce se întâmplă dacă nu mă trezesc? Ei deja și-au pierdut tatăl. Ce gândesc ei? Sunt prea speriați să mă întrebe? Ar trebui să aduc eu vorba?”, au fost gândurile care i-au trecut cântăreței prin cap. 

Cei trei fii ai artistei sunt alături de ea, iar gemenii își ajută mama atunci când are o criză
Foto: Facebook

Într-un final, Celine Dion s-a decis să le spună adevărul celor trei copii: „Le-am spus: bine, l-ați pierdut pe tatăl vostru, dar mama are o afecțiune și este diferit. Nu o să mor. Nu este ceva care o să treacă, dar este ceva cu care o să învăț să trăiesc”, își amintește că le-a spus fiilor ei.

Și-a educat copiii despre ce înseamnă sindromul persoanei rigide 

Cu un plan de tratament complet în vigoare, Dion și echipa ei medicală i-au educat și pe copiii ei despre sindromul persoanei rigide: „Am început să le vorbim despre ce se întâmplă”, spune ea despre gemenii ei.

Celine Dion a povestit, în lacrimi, ce dramă trăiește
Sursa foto: DailyMail / Prime

O parte dintre simptomele ei includ „episoade de criză” înfricoșătoare, în timpul cărora corpul ei devine rigid ca o scândură, în timp ce ea se confruntă cu o durere cumplită. „Ei au văzut o criză — am explicat-o, am analizat-o cadru cu cadru, când scot un sunet sau când nu scot un sunet. Dar și cum pot interveni, pentru că au 13 ani”, spune ea. „Ei mă pot ajuta chiar dacă nu reușesc să comunic verbal în acele momente”

Are buton de panică în casă și face simulări cu gemenii 

La fiecare două sau trei luni, Dion și kinetoterapeutul ei trec printr-o simulare de criză a bolii pentru a-i educa în acest sens pe gemenii Eddy și Nelson. „Avem butoane de panică în casă și ei știu cum să mă pună pe o parte”, spune artista.

Celine Dion nu l-a uitat pe soțul și managerul ei, René Angélil, care a murit de cancer în urmă cu aproape 8 ani

„Ideea de a le spune și de a le arăta nu a fost să-i sperii. Este pentru ca ei să știe. ‘Sunt mama voastră și este responsabilitatea mea. Sunteți suficient de mari să înțelegeți că s-ar putea să am nevoie de ajutorul vostru”, spune ea pentru o publicație. 

Când merge la tratamente are mereu fotografia soțului în geantă

Cu toate că soțul și managerul ei, René Angélil, a murit de cancer în urmă cu aproape 8 ani, Celine Dion încă îl consideră ocrotitorul ei. Vedeta a povestit că atunci când călătorește pentru a face tratamente sau pentru a se întâlni cu doctorii, are mereu în geantă fotografii cu răposatul ei soț. 

„Copiii mei întreabă mereu, ‘Ai adus pozele cu Papa?’ Iar eu spun, ‘Da, am pozele cu Papa!’” povestește artista. „El este tatăl lor și soțul meu și așa va fi întotdeauna”, a încheiat Celine Dion. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre