Simona Ionescu / Redactor Șef

Colecția imobiliară a Madonnei. Cum arată celebrele case ale reginei muzicii pop, dar și locuința copilăriei (I)

Colecția imobiliară a Madonnei. Cum arată celebrele case ale reginei muzicii pop, dar și locuința copilăriei (I)
Cu o avere estimată la 580 de milioane de dolari, Madonna, regina muzicii pop, și-a construit o carieră muzicală de topuri și a cules roadele. Are o colecție de artă în valoare de 100 de milioane de dolari, dar superstarul a știut să investească și în proprietăți și a deținut câteva case minunate.

Printre superbele case care i-au aparținut Madonnei a fost și una de inspirație spaniolă de la Hollywood. Diva a ales să vândă vila de trei acri din Hidden Hills, după ce a avut acea infecție bacteriană gravă, pentru 23 de milioane de dolari.

Colecție de proprietăți

Madonna are o colecție de proprietăți în toată lumea, de la Lisabona la New York, iar în prezent se recuperează în apartamentul său din New York, în urma spitalizării. Dar vedeta pop nu a trăit întotdeauna în astfel de proprietăți pline de farmec. Înainte de a avea o carieră fulminantă în anii 1980 și dincolo de ei, unde a început totul pentru Madonna?

Madonna și-a pierdut mama în copilărie

Casa unde a copilărit Madonna

Madonna Louise Veronica Ciccone s-a născut în Bay City, Michigan, la 16 august 1958, din părinții Silvio „Tony” Ciccone și Madonna Fortin. Al treilea din șase copii, Madonna a crescut într-o familie catolică strictă, plină de iconografie catolică care s-a văzut mai târziu în opera cântăreței. Icoana pop a crescut în această casă cu cinci dormitoare și trei băi din suburbiile din Detroit, împreună cu cei cinci frați ai săi.

Ultima dată, casa Madonnei din copilărie a fost vândută pentru 411.000 de dolari

Situată pe 1,2 acri, suntem siguri că era suficient spațiu pentru ca întreaga familie să se bucure. Din nefericire, tragedia a lovit în 1963, când mama Madonnei s-a stins din viață iar cântăreața a fost crescută de tatăl ei și de mama vitregă, Joan Gustafson. Casa copilăriei lui Madge a fost listată anterior pe eBay în 2001, înainte de a suferi un incendiu care a necesitat lucrări de restaurare. Din fericire, casa din copilărie a vedetei a fost restaurată la gloria de odinioară. Ultima dată a fost vândută în 2017 pentru puțin peste 411.000 de dolari.

Duplex în Harperley Hall, cu vedere spre Central Park din New York

Duplex-ul din New York

În 1985 Madonna s-a îndrăgostit de actorul Sean Penn, al cărui asistent lucra la filmări. Penn a vizitat platoul de filmare și se pare că a fost dragoste la prima vedere. S-au căsătorit mai târziu în acel an, de ziua de naștere a Madonnei și au cumpărat un duplex în Harperley Hall, cu vedere spre Central Park din New York, marcând astfel începutul călătoriei imobiliare a Madonnei.

Apartamentul din Upper West Side va fi casa lor pe toată durata tumultoasei lor căsnicii. Cu tavane înalte, podele de stejar, o terasă pe acoperiș și o curte centrală atractivă și amenajată, Harperley Hall se mândrește cu o viață de lux în mijlocul agitației din Big Apple.

A păstrat duplex-ul

Din nefericire, căsnicia tinerilor căsătoriți nu a fost atât de idilică, fiind afectată de o scurtă condamnare la închisoare a lui Sean Penn în 1987, care a culminat în cele din urmă cu divorțul cuplului în 1989. Chiar dacă mariajul nu a durat, investiția Madonnei a rezistat în timp, deoarece a păstrat duplexul după divorț. Cântăreața chiar a continuat să cumpere alte două unități din clădire, combinându-le într-un imens duplex cu șase dormitoare. Se pare că fratele ei, Christopher G. Ciccone, a proiectat spațiul în colaborare cu arhitectul Stephen Wang.

Vila cu nouă dormitoare

Vila cu nouă dormitoare

În 1992, Madonna se afla la cel de-al cincilea album de studio, Erotica, și își adoptase pe deplin estetica riscantă care o caracterizează. De asemenea, Madonna a pus ochii pe o proprietate mediteraneană destul de atrăgătoare din Miami, achiziționând vila cu nouă dormitoare pentru 4,9 milioane de dolari în acel an.

Situată pe exclusivistul Brickell Avenue din Miami, reședința ultra-privată cu ușă închisă are o vedere de 30 de metri la malul apei, la Golful Biscayne și la orizontul strălucitor al orașului Miami. Interioarele impresionante ale casei se întind pe o suprafață de 8.400 de metri pătrați, cu o arhitectură în stil mediteranean și o scară mare. Madonna a decis să vândă în 2000 pentru 7,5 milioane de dolari. (va urma)

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre