Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum a supraviețuit Brooke Shields violului. A fost cel mai dezbrăcat copil din cinematografie

Cum a supraviețuit Brooke Shields violului. A fost cel mai dezbrăcat copil din cinematografie
Brooke Shields, în vârstă de 57 de ani a fost violată când era tânără, după ce a absolvit Universitatea Princeton, la sfârșitul anilor '80. Iar în primul trailer oficial pentru documentarul ei în două părți, Pretty Baby, vedeta  oferă detalii despre atac.

Modelul și actrița în vârstă de 57 de ani a mai povestit că i-a scris agresorului ei ani mai târziu, dar acesta nu i-a răspuns niciodată. Ea nu l-a numit niciodată pe bărbat. Brooke a adăugat că, în ciuda tăcerii lui, a refuzat să se simtă „o victimă” și că a vrut să șteargă totul din mintea și din corpul ei și să își continue drumul pe care îl avea. Brooke Shields a fost violată de un bărbat pe care îl credea „prieten”, după ce au luat cina pentru a discuta despre visele ei legate de proiecte cinematografice.

Brooke Shields plânge amintindu-și cum a fost violată

În momentul violului, ea încerca să revină în lumea actoriei după ce a absolvit în 1987 Universitatea Princeton. Vedeta a povestit că s-a dus în camera agresorului ei după ce au luat cina pentru a discuta despre viitoarea ei carieră: „Mă duc în camera de hotel și el dispare pentru o vreme”. Brooke a adăugat că a luat un binoclu din cameră și îl folosea pentru a privi niște jucătoare de volei de la fereastră când acesta s-a întors gol și a lansat atacul.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brooke Shields (@brookeshields)

„Am pus binoclul jos și el a venit direct pe mine. Mi-a fost teamă că mă va sugruma sau ceva de genul ăsta. Așa că, nu m-am luptat atât de mult. Nu m-am luptat. Pur și simplu m-am blocat. M-am gândit că un singur „Nu” ar fi trebuit să fie de ajuns, apoi m-am gândit: „Rămâi în viață și ieși afară”, și am închis totul. Dumnezeu știe că am știut cum să fiu disociată de corpul meu. Exersasem asta”, relatează vedeta. S-a urcat într-un taxi după viol și a plâns tot drumul până la apartamentul unei prietene.

Ea a spus că i-a povestit incidentul șefului ei de securitate, Gavin de Becker, care i-a spus: „Asta e viol”, dar ea nu a fost „dispusă să creadă asta” și nu a detaliat incidentul în mod public până acum. Ani mai târziu i-a scris agresorului, dar acesta nu i-a răspuns. Interesant e că în urmă cu mai puțin de un an  vedeta se âținea tare și spunea că nu a trăit niciun episod #MeToo, arată Daily Mail.

Abstinență proverbială. I se spunea „cea mai faimoasă virgină din America”

În ciuda imaginii sale de vampir, Shields avea să recunoască mai târziu că nu a făcut sex până la 22 de ani – și că ar fi preferat să fi așteptat chiar mai mult. A fost o dezvăluire care a făcut-o să fie supranumită cu cruzime „cea mai faimoasă virgină din America”. Abstinența ei a ajutat-o, fără îndoială, să scape de cele mai grave excese ale prădătorilor sexuali de la Hollywood. Ani de zile, ea a dat credit mamei sale Teri, care o apăra cu înverșunare, și care era și managerul ei. „Dacă cineva se uita la mine în lateral, ea spunea: ‘O să-ți tai c*** și o să te pun să le mănânci’”, a declarat Shields în 2019.

La 11 ani, Brooke Shields a jucat rolul unei prostituate minore, în Pretty Baby

Numit după unul dintre primele sale filme, în care a jucat rolul unei prostituate minore, documentarul prezintă ascensiunea ei spre faimă înainte de a-și găsi încrederea în sine și ceea ce ea numește în trailer „propria opinie” și „propria voce”. Ea adaugă: „Acum, este ca și cum mi se permite să fiu o ființă umană”.

Brook Shields a  jucat nud și a pozat în ipostaze provocatoare, minoră fiind

Brooke, care are acum două fiice, Rowan, în vârstă de 19 ani, și Grier, în vârstă de 16 ani, cu soțul ei, regizorul Chris Henchy, în vârstă de 58 de ani, a apărut goală într-un film, Pretty Baby, la vârsta de 11 ani, jucând rolul unei prostituate copil. La 15 ani, a apărut în alte două filme care includeau scene de sex și nuditate, Blue Lagoon și Endless Love. De asemenea, a făcut o ședință foto nud la vârsta de 10 ani.

Brooke Shields a apărut în reclamele jeans-ilor Calvin Klein, primele care au transformat această piesă de îmbrăcăminte în ținute sexy

La 14 ani, pe când alte fete încă își decorau tocurile de creioane, devenise cel mai tânăr fotomodel care a ajuns pe coperta revistei Vogue. Iar la 15 ani, a apărut – contorsionându-se în blugi mulați pe corp – în reclamele provocatoare pentru Calvin Klein Jeans, care prezentau un slogan sugestiv: „Vrei să știi ce se întâmplă între mine și Calvin’s? Nimic”. Filmele și acea campanie publicitară au ajutat-o să se propulseze la celebritatea internațională.

A fost selectată pentru coperta revistei Time Magazine în 1981, la doar 16 ani, pentru a reprezenta „look-ul anilor ’80”. Shields a recunoscut că este „uimită” că a „supraviețuit la toate acestea. Mi-am regăsit încrederea în mine și m-am gândit: Pot să am propria mea opinie”, a reflectat ea.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre