Simona Ionescu / Redactor Șef

Executorii averii lui Michael Jackson, trădare uriașă. Mama ”Regelui pop” se luptă pentru salvarea imperiului

Executorii averii lui Michael Jackson, trădare uriașă. Mama ”Regelui pop” se luptă pentru salvarea imperiului
Când a murit în 2009, Michael Jackson a lăsat în urmă un imperiu, însă marcat de datorii în valoare de 500 de milioane de dolari. Executorii averii sale au avut mult de lucru pentru a aduce totul pe profit, dar acum au comis o trădare uriașă la adresa cântărețului. Mama acestuia a intervenit prompt și categoric.

La 15 ani de la moartea ”Regelui Pop”, familia acestuia luptă în instanță cu executorii oficiali ai averii rămase în urmă. Când a murit în 2009, megastarul a numit doi executori ai întregii sale averi, pe John Branca și John McClain, care urmau să împartă totul corespunzător între moștenitori. 

Întregul imperiu construit de Michael Jackson a fost lăsat moștenire copiilor acestuia, Prince, Paris și Blanket. De asemenea și mama cântărețului, Katherine, a fost una dintre beneficiarii moștenirii uluitoare. 

Michael Jackson, cel mai bine plătit după moarte 

Deși cariera și talentul său de neegalat i-au adus un profit imens, la moartea sa Michael a lăsat în urmă datorii în valoare de 500 de milioane de dolari, din cauza stilului său de viață excentric. Cu toate acestea, artistul Michael Jackson a continuat să producă bani și după moartea sa, așa cum era de așteptat. 

Megastarul a strâns o avere colosală, chiar și după moartea sa

Astfel, la sfârșitul anului 2018, ”Regele pop” a fost declarat cel mai bine plătit artist după moarte din ultimii 60 de ani, proprietățile sale aducând un plus de 1,7 miliarde de dolari pe parcursul a aproape 10 ani. 

Executorii au vrut să vândă drepturile catalogului muzical 

De-a lungul anilor, executorii proprietății Jackson au efectuat o serie de tranzacții pentru a reuși să achite datoriile lăsate în urmă de megastar, reușind astfel să mărească considerabil averea. Unele decizii luate de acestea însă s-au lovit de refuzul categoric al mamei lui Michael, Katherine, acum în vârstă de 93 de ani. 

Averea star-ului s-a împărțit între copiii și mama acestuia, Katherine.

Totul a pornit de la drepturile pe catalogul muzical al celebrului artist, pe care executorii ar fi vrut să le vândă. La mijlocul anilor ’80, Michael s-a certat cu Paul McCartney pentru că a cumpărat drepturile pe catalogul muzica Beatles, iar între cei doi nu a mai fost loc de reconciliere. 

Michael ar fi lăsat indicații ca drepturile muzicale să nu fie vreodată vândute 

Katherine Jackson i-a acționat în instanță pe cei doi executori
Foto: Instagram

Mama lui Michael a declarat în instanță că starul a spus clar, la vremea respectivă, că nu își dorește ca drepturile catalogului său propriu muzical să fie vreodată vândute, acestea reprezentând ”sprijinul vital” al vieții lui. 

Katherine i-a acționat în judecată pe cei doi executori, Branca și McClain, fix din acest motiv, pentru a-i împiedica să înstrăineze practic nucleul muncii fiului ei.

Branca și McClain au transmis instanței că mama star-ului s-a opus constant deciziilor care ar fi adus bani în plus în conturi și au subliniat că decizia lor de a vinde este pur legată de profit. 

Cum și-au motivat executorii decizia 

Cei doi executori au explicat că decizia a fost luată pe fondul datoriilor mari pe care le are imperiul Jackson, despre care au scris în documentele legale prezentate că este ”în prag de colaps financiar”.  

Cu toate că mama lui Michael Jackson s-a opus vehement, instanța le-a permis în final celor doi să vândă drepturile, astfel că jumătate dintre acestea au ajuns deja la Sony Music pentru suma de 600 de milioane de dolari. 

Katherine Jackson își cere chetuielile de judecată înapoi, copiii cântărețului păstrează tăcerea 

Nu se știe exact ce se întâmplă în acest moment în familia Jackson.

Michael Jackson nu și-a dorit ca drepturile muzicale să fie vândute vreodată.
Foto: Instagram

În timp ce copiii cântărețului păstrează tăcerea totală pe subiect, mama acestuia pare singura care luptă, în ciuda vârstei înaintate. Aceasta a cerut în instanță returnarea cheltuielilor de peste 500 de mii de dolari generate în urma încercării de a stopa înstrăinarea catalogului muzical. Și, deși în prezent Sony Music pare marele câștigător, povestea este de departe de a fi încheiată. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre