Simona Ionescu / Redactor Șef

Gerard Barray, D’Artagnan din filmele anilor 60, a murit la 92 de ani. Povestea vieții actorului-mușchetar

Gerard Barray, D’Artagnan din filmele anilor 60, a murit la 92 de ani. Povestea vieții actorului-mușchetar
La vârsta de 30 de ani, magnificul Gérard Barray a fost celebrul mușchetar D'Artagnan și Pardaillan, eroii uluitori ai filmelor franceze de aventuri și de capă și spadă din anii 1960. Actorul a murit pe 15 februarie.

Gérard Barray, actorul cunoscut pentru interpretarea lui D’Artagnan în filmul „Cei trei mușchetari”, de Bernard Borderie, a murit joi, 15 februarie, a anunțat jurnalistul Henry-Jean Servat pe rețelele de socializare.

A fost îngropat astăzi la cimitirul San Bernabe din Malaga

Celebrul actor francez Gerard Barray s-a stins pe 15 februarie la vârsta de 92 de ani în orașul Marbella din Malaga, unde locuia de la sfârșitul anilor ’70 împreună cu soția sa, actrița și dansatoarea sevillană Teresa Lorca, și cu fiul lor, Julian Barray. Decesul lui Barray a survenit la Spitalul Costa del Sol din Marbella și a fost condus pe ultimul drum duminică. Mușchetarul își va dormi somnul de veci în cimitirul San Bernabé din acest oraș din Malaga.

„A plecat la ceruri”

„Magnificul Gérard Barray a fost, la vârsta de 30 de ani, D’Artagnan și Pardaillan, eroii uluitori ai filmelor franceze de aventuri și de camuflaj din anii 1960. El a fost, de asemenea, un prieten al lui Frédéric Dard, San Antonio. A plecat la ceruri, la vârsta de 92 de ani, în Marbella, unde se afla cu familia sa”, a împărtășit jurnalistul Henry-Jean Servat pe contul său X, fostul Twitter. Nu a precizat cauza morții actorului în comunicatul său.

A renunțat la medicină în favoarea actoriei

Gérard Barray, al cărui nume real era Gérard Marcel Louis Baraillé, a studiat inițial medicina, după ce a obținut bacalaureatul. Cu toate acestea, pasiunea sa pentru jazz și instrumente muzicale l-a determinat curând să se îndrepte către arte.

Gerard Barray și soția

A fost admis la Cours Simon din Paris, și a continuat să cânte în numeroase cabarete. Actorul s-a făcut remarcat pentru prima dată când a apărut în piesa „L’Aigle à deux têtes” a lui Jean Cocteau. Și a urmat apoi de o carieră de succes în cinematografie, interpretând câteva roluri puternice… înainte de a lua o nouă turnură în viața sa profesională. A părăsit platourile de filmare pentru a deveni dezvoltator imobiliar în Spania.

Și-a cunoscut soția în timpul filmărilor unui pelicule

Gérard Barray și soția sa, Teresa Lorca, s-au cunoscut în timpul filmărilor unei pelicule în Cehoslovacia de atunci. Și s-au mutat în 1979 la Marbella, unde au achiziționat un spațiu în hotelul Puente Romano. În aceste locuri, tatăl său a deschis un pian bar unde actorul a cântat la pian, deoarece înainte de cariera de actor a fost pianist la Paris.

La piano bar-ul tatălui au fost văzuți Alain Delon și Sean Connery

„Acolo s-a împrietenit cu trompetistul Louis Armstrong și a primit alți mari muzicieni de jazz ai vremii, a adăugat fiul său”, a povestit fiul său. Acel piano-bar din Marbella condus de Barray era frecventat de personaje obișnuite din înalta societate de pe Costa del Sol în acei ani și de mari vedete internaționale precum Alain Delon sau Sean Connery, printre alții. Lola Flores a vizitat și ea acest loc, prietenă mai ales a mamei sale.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre