Simona Ionescu / Redactor Șef

Lucruri necunoscute despre Michael Jackson. Care era personajul preferat și cum și-a chinuit sora cu păianjeni și tarantule

Lucruri necunoscute despre Michael Jackson. Care era personajul preferat și cum și-a chinuit sora cu păianjeni și tarantule
A revoluționat lumea muzicii, fiind numit pe drept cuvânt regele muzicii pop. Iată câteva curiozități despre unul dintre cei talentați artiști pe care l-a avut lumea.

Vi-l imaginați pe Michael Jackson stând în bibliotecă și citind? Sunt puțini cei care știu că dragostea sa pentru cărți a început încă din adolescență. Primele cărți preferate au fost „Rip Van Winkle„ de Washington Irving și „Bătrânul și marea” de Ernest Hemingway. Se pare că a adunat o bibliotecă de peste 10.000 de cărți.

Spunea că are o voce asemănătoare cu cea a lui Minnie Mouse

Dacă mâncarea preferată a lui Michael era cea mexicană, Pinocchio a fost personajul de desene animate de care nu se mai sătura privindu-l. Relația sa cu sora sa La Toya se baza pe dragostea lor pentru glume. Artistului îi plăcea să o chinuie cu păianjeni și tarantule false.

Michael își spera sora, pe La Toya, cu tarantule și păianjeni

El plasa o creatură suspectă pe telefonul din dormitorul lui La Toya și apoi o suna și aștepta țipătul ei. Vedetei nu i-a plăcut niciodată vocea sa în timpul primelor înregistrări cu The Jackson 5. În ciuda aclamațiilor, în interviurile de mai târziu deplângea adesea înălțimea vocii sale, descriind-o ca fiind similară cu cea a lui Minnie Mouse.

Și-a făcut prima rinoplastie după ce și-a spart nasul

Quincy Jones l-a poreclit „Smelly” în timpul participării lor la The Wiz: „Obișnuiam să-i spun lui Michael Smelly pentru că nu spunea funky. Spunea jeleu mirositor”. Michael și-a spart nasul în anul 1979, în timpul repetițiilor de dans. Apoi l-a consultat pe doctorul Steven Hoefflin, favoritul Hollywood-ului, care se pare că a efectuat prima rinoplastie a lui Jackson.

Personajul preferat al lui Michael a fost Pinnochio

Nu suporta să cânte după partitură

Spre deosebire de mulți dintre colegii săi, Jackson ura să cânte după o partitură. În timp ce înregistra Off the Wall, își petrecea serile învățând versurile și armoniile, iar a doua zi ajungea la studio cântându-le pe de rost. Lacrimile din „She’s Out of My Life” sunt reale, întrucât Michael Jackson plângea la sfârșitul fiecărei înregistrări din studio. „Am înregistrat cam – nu știu – 8-11 duble, iar la fiecare dintre ele, la final, el pur și simplu plângea”, a declarat producătorul Quincy Jones.

Făcea acțiuni de caritate

Jackson a îmbinat în mod constant muzica cu acțiunile de caritate. El a fost în spatele unei serii de concerte Michael and Friends în Germania și Coreea, la care au participat artiști precum tenorii Luciano Pavarotti și Andrea Bocelli, precum și rockerii Slash și The Scorpions. Banii strânși au fost donați organizației non-profit War Child.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre