Simona Ionescu / Redactor Șef

Lucruri neștiute despre Tina Turner. De la menajeră și asistentă medicală, la icoana muzicii internaționale

Lucruri neștiute despre Tina Turner. De la menajeră și asistentă medicală, la icoana muzicii internaționale
„Odată cu moartea Tinei Turner, lumea a pierdut o icoană. Gândurile mele sunt alături de familia acestei femei impresionante care și-a găsit o a doua casă în Elveția”, a scris pe Twitter președintele Elveției, Alain Berset, la auzul veștii decesului marii artiste.

De asemenea, municipalitatea din Kusnacht a emis o declarație în care se spune că „Tina Turner a inspirat oameni din întreaga lume cu vocea ei unică și a emoționat mulți locuitori din Kusnacht cu căldura și modestia ei”.

În același comunicat se specifică faptul că Tina Turner a fost „fost un cetățean mândru al orașului Kusnacht”, care a păstrat o strânsă legătură cu toată lumea, a donat lumini pentru Crăciun și a sponsorizat o barcă de salvare numită Tina.

Regina rock & roll în tinerețe

Turner s-a mutat în Elveția în 1995 împreună cu partenerul ei Erwin Bach. În 2021, cuplul a plătit 76 de milioane de dolari pentru o proprietate cu 10 clădiri pe malul apei în municipalitatea Staefa, pe malul nordic al lacului Zurich. La acea vreme, Bach a declarat pentru cotidianul Handelszeitung că proprietatea de 22.300 de metri pătrați, care dispune de o piscină și de un spațiu privat pe malul lacului, va servi drept „un nou refugiu de weekend”.

Ca să primească cetățenia, Tina a avut de trecut un test de educație civică locală

Turner a fost aclamată de presa elvețiană drept un cetățean elvețian model, menționând că, pentru a obține cetățenia, a trebuit să învețe limba germană și să treacă un test de educație civică locală și un interviu. În 2021, universitatea din Berna i-a acordat diploma de doctor onorific pentru „munca sa artistică unică în viață”.

A lucrat ca asistentă medicală

A lucrat ca asistentă medicală la Spitalul Barnes-Jewish

Sunt puțini cei care știu că în adolescență Tina a lucrat ca menajeră pentru familia Henderson. De altfel, vedeta se afla în acel loc când a fost anunțată că sora ei vitregă Evelyn a murit într-un accident de mașină, alături de verișoarele ei Margaret și Vela Evans.

Cântăreața, care spunea că e băiețoasă, s-a alăturat atât echipei de majorete, cât și echipei de baschet feminin de la Liceul Carver din Brownsville. După moartea bunicii sale, Tina a plecat să locuiască cu mama ei în St. Louis, unde a absolvit Liceul Sumner.

Artista a lucrat ca asistentă medicală la Spitalul Barnes-Jewish și a fost bunică, având doi nepoți. În perioada divorțului de Ike Turner, Tina a primit bonuri de masă și a cântat în cluburi mici doar pentru a reuși să trăiască de pe o zi pe alta.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre