Simona Ionescu / Redactor Șef

Placido Domingo și cele patru încercări din viața marelui tenor

Placido Domingo și cele patru încercări din viața marelui tenor
Placido Domingo este unul dintre cei mai mari și mai faimoși tenori contemporani. A avut concert și la București, iar românii au fost încântați să asculte live vocea inconfundabilă a artistului. Cele patru mari încercări din viața marelui tenor.

Placido Domingo este pe scenă de la 18 ani. A strălucit pe marile scene ale lumii, cu roluri în cele mai mari opere compuse vreodată.  A avut 147 de roluri, a realizat peste 500 de spectacole și alte sute de înregistrări audio și filme video.

Tenorul a fost inclus în Cartea Recordurilor pentru mărimea repertoriului lui și pentru că a primit de peste 100 de ori cererea de a se reîntoarce pe scenă după căderea cortinei. O sută de minute au aplaudat spectatorii la finalul spectacolelor cu opera lui Verdi, Otello, la Opera de Stat din Viena.

Aparițiile sale în întreaga lume alături de colegii săi, José Carreras și Luciano Pavarotti, în concertele de acum legendare „Three Tenors” au fost una dintre marile povești de succes muzical din anii 1990.

Placido Domingo și cele patru încercări din viața marelui tenor

Placido Domingo a încântat cu vocea sa mai mult generații. Cele mai frumoase partituri au sunat magnific cântate de marele artist. Acum are 80 de ani, iar trecutul din viața sa personală nu îi dă pace.

1. Acuzat de hărțuire sexuală

A fost acuzat de hărțuire sexuală încă din anii 80, dar au apărut iar și iar astfel de acuzații. Mărturiile victimelor au fost colectate de diferite mass-media americane și detaliază că legenda operei a presat femeile să întrețină relații sexuale cu el în schimbul locurilor de muncă și că i-a pedepsit pe cei care au refuzat. Mai multe femei au afirmat unor jurnaliști că au fost hărțuite de marele tenor. Dar acestea au rămas anonime, nu înainte de a îi afecta imaginea artistului.

Placido Domingo este pe scenă de la 18 ani. A strălucit pe marile scene ale lumii, în cele mai mari opere compuse vreodată
În ianuarie, Placido Domningo a împlinit 80 de ani

2. Căsătorie în secret la 16 ani

La 17 ani, Placido Domingo trecuse deja printr-o mare iubire care avea să-i marcheze viaţa. La vârsta de 16 ani el a cunoscut o studentă la pian, Ana Maria Guerra Cue (decedată în 2006) şi au decis să fugă şi să se căsătorească în secret.

Părinţii i-au cerut să se întoarcă acasă. Însă, socrii le-au închiriat un apartament pentru a se putea muta împreună. La puţin timp se năştea micuţul Jose Placido Domingo Guerra, primul şi singurul lor fiu împreună. Relaţia nu a durat mult timp.

Placido Domingo a cunoscut-o pe actuala sa soţie, soprana mexicană Marta Ornelas (84), în anii ’60. În 1962, când avea doar 21 de ani, s-a căsătorit din nou, iar din acest mariaj au rezultat doi copii: Placido Domingo Jr şi Alvaro Maurizio Domingo. Pe amândoi i-a legat pasiunea pentru muzică, având în vedere că ea era o artistă promiţătoare care câştigase un concurs pentru cea mai bună voce de soprană cu opera „Nunta lui Figaro”.

Dar a preferat să renunţe la carieră pentru a-şi sprijini soţul şi a se dedica creşterii copiilor. „A fost lumina şi inspiraţia mea. Ea m-a învăţat totul şi a făcut din mine ceea ce sunt astăzi”, declara Domingo într-un interviu din 2016.

Placido și Marta Domingo sunt căsătoriți de aproape 60 de ani

3. Fii legați de Scientologie

În iunie 2016, se afla că Placido Domingo a fost obligat să doneze aproape 2 milioane de dolari pentru a-şi putea recupera fiii din braţele sectei de Scientologie. Fosta soţie a lui Placido Domingo Jr, Sam Domingo, a făcut aceste dezvăluiri ziarului Daily Mail cu privire la fiul cel mare al artistului, Jose.

Ea a povestit că această religie interzice adepţilor orice contact cu persoane străine grupului. Tenorul a fost nevoit să plătească o sumă exorbitantă pentru a-l putea vedea pe fiul său Jose, din prima căsătorie, şi cele trei nepoate născute în sectă.

În 2008, relaţiile dintre Jose şi Placido Domingo au fost rupte după intrarea fiului în această sectă. Până la urmă iubita acestuia a reuşit să se desprindă de grup şi să plece departe cu cele trei fiice născute în perioada cât s-au aflat în sectă. Dar Jose a rămas în continuare în sectă şi face parte din comitetul de recrutare de noi membri.

Ivonne Armant, fiica lui José Placido, este cunoscută pentru că este cea mai controversate nepoate

4. Nepoata controversată

Ivonne Armant, fiica lui José Placido, este cunoscută pentru că este cea mai controversate nepoate. O rebelă a numit-o presa. Ea a explicat că relația lui cu bunicul său nu era foarte bună. „Am crescut admirând muzica lui Plácido Domingo fără să știu că el este bunicul meu”, a spus ea pentru Washington Post în 2000.

În Spania a devenit cunoscută pentru participarea sa în 2005 la reality show-ul Gran Hermano VIP (similar Big Brother). A reușit în cele din urmă să devină câștigătoare. În 2008 și-a încercat norocul într-un alt reality show, Survivors, deși fără același succes: a fost expulzată în al patrulea sezon.

În iulie 2015, după câțiva ani departe de televiziune, Ivonne a apărut pe coperta Interviú într-un costum de baie alb semitransparent. În paginile interioare a oferit un interviu intim unde a asigurat: „Am 41 de ani și sunt grozavă, ce am să-ți spun?”. Sursa: elespanol.com


Tenorul Andrea Bocelli, anchetat de procurori. Motivul este uluitor

Îl mai țineți minte pe Narcis Ianău de la ”Românii au talent”? Uite ce face și cum arată acum. Transformare spectaculoasă!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre