Simona Ionescu / Redactor Șef

Povestea înotătorului pe care l-a învins David Popovici la viteză. Are cele mai multe medalii obținute într-o singură Olimpiadă, dar suferă de ani de zile

Povestea înotătorului pe care l-a învins David Popovici la viteză. Are cele mai multe medalii obținute într-o singură Olimpiadă, dar suferă de ani de zile
După ce a doborât două recorduri mondiale, David Popovici  a fost comparat cu deținătorul celor mai multe medalii cucerite într-o singură Olimpiadă și deținătorul unor recorduri importante în natație, Michael Phelps. Inclusiv antrenorul acestuia din urmă l-a felicitate pe român și i-a comparat pe cei doi sportivi.

„David are o capacitate de ritm deosebită. Nu știe doar să înoate foarte bine, ci este capabil să-și conserve energia eficient pe toată distanța. Îmi amintește de Michael Phelps. Au fost construiți în mod similar: băieți foarte slabi, care generează viteză reducând rezistența, ceea ce este cel mai bun mod de a performa la 200 de metri”, a spus Bob Bowman, antrenorul lui Michael Phelps.

Cine este campionul pe care l-a învins la viteză David Popovici

Michael Phelps este dublu campion mondial la 200 de metri liber (2005 și 2007), dar are și un tilu olimpic (2008). Când a înotat cele 4 lungimi de bazin în 1:42:96, la Beijing, Phelps a stabilit un record mondial, doborât la Mondialele din 2009 de la Roma de Paul Biedermann (1:42:000).

Recordul neamțului este încă în picioare, dar trebuie menționat că atât el, cât și Phelps au înregistrat cele mai bune performanțe în era costumelor din poliuteran, astfel că Popovici este cel mai rapid om din istorie în perioada costumelor textile.

Michael Phelps, cel mai decorat concurent la unei Olimpiade

În vârstă de 37 de anim Michael Phelps este un înotător american, din Baltimore, Maryland. Măsoară 1,93 m înălțime și cântărește 90 de kilograme.El și-a asigurat un loc în istoria natației mondiale fiind  cunoscut drept cel mai decorat concurent olimpic din istorie. După ce a concurat la Jocurile Olimpice de vară din 2000, 2004, 2008, 2012 și 2016, Phelps a câștigat un număr record de medalii de aur – 23.

Numai la Olimpice din 2008 și-a adjudecat opt ​​medalii de aur, stabilind un alt record, acela pentru cele mai multe medalii obținute de un singur sportiv într-o singură competiție. De asemenea, deține 20 de recorduri mondiale Guinness pentru înot. El s-a retras din înotul competițional în 2016, la 31 de ani.

Zi specială pentru celebrul recordman

Zilele acestea sunt un  motiv de mare bucurie pentru Michael Phelps, care trece o nouă piatră de hotar în cariera sa istorică olimpică, de data aceasta cu familia alături. Vineri, recordmenul medaliat a fost inclus în Sala Celebrității Olimpice și Paralimpice din SUA. La ceremonie, i-au stat alături soția sa, Nicole , și cei trei fii ai lor – Boomer Robert, 6 ani, Beckett Richard, 4 ani și Maverick Nicolas de doi ani și jumătate.

Phelps a împărtășit fotografii de la eveniment în zilele următoare, pe Instagram, inclusiv câteva imagini simpatice cu fiii săi mici. „Ce noapte!!! Umilit și onorat să fiu inclus în HOF Olimpic și Paralimpic al Statelor Unite. Mulțumesc tuturor celor care m-au votat. Felicitări celorlalți colegi de clasă. Clasa 2022!!!”, a scris el.

Phelps a pozat cu Nicole și cu băieții, care s-au asortat în costume negre, tricouri polo albe și pantofi sport albi. Înotatorul profesionist a îngenuncheat pentru a fi mai aproape de înălțimea lor, în timp ce Nicole s-a ghemuit lângă fiii lor.

Celebrul sportiv suferă de depresie și anxietate

Chiar dacă e plin de medalii și recordman, Michael Phelps nu are o viață chiar ușoară. Celebrul sportive recunoaște că  se confruntă cu anxietatea și depresia de ani de zile. Cel mai mare sprijin pentru a depăși perioadele de criză le are de la soția sa, Nicole Phelps, care îi este alături din 2016.

În urmă cu câteva luni, fostul înotător olimpic, a vorbit la  Today despre lupta sa continuă cu anxietate și depresie, lăudându-și soția Nicole Phelps pentru cât de mult a reușit să-l ajute în fiecare zi.

„Într-o zi mă pot trezi și pot să simt că sunt în vârful lumii și pot face absolut orice și orice, iar a doua zi mă pot trezi și nu vreau să mă dau jos din pat, a spus Michael în timpul emisiunii. De 15 ani, Nicole m-a văzut urcând și coborând. Nu există nicio altă persoană care ar putea să mă susțină așa cum a făcut ea. Ea este lipiciul care ne ține pe toți împreună”.

Nicole, care s-a căsătorit cu sportivul în 2016, a explicat că rezonează cu trauma din copilărie a soțului ei, care îi permite să fie susținătoare atunci când acesta se luptă.

„Îi tot reamintesc lui Michael că nu sunt aici să-l judec, a spus ea. Sunt aici să-l susțin. Sunt aici să-l iubesc. Nu o să-l fac de rușine. Nu o să spun că nu te poți simți așa. Dar doar să mă asigur că sunt acolo”.

Copiii sportivului au învățat de mici despre sănătatea mintală

Michael Phelps  – care are trei copii cu soția sa – a adăugat că ori de câte ori are nevoie să-și ia un moment singur, Nicole intervine. „Uneori, copiii mei mă vor vedea pur și simplu plecând din cameră. Și asta pentru că sunt copleșit, iar emoțiile mele se aprind în toți cilindrii și nu pot gândi corect”, a explicat fostul mar sportiv. Nicole a spus că, în acele momente, le vorbește copiilor lor despre sănătatea mintală și le spune prin ce trece tatăl lor.

„Sunt foarte vocală și mă asigur că copiii sunt conștienți că poate Michael are o zi grea și că ei nu au făcut ceva care să-l facă pe tata să se simtă așa, a explicat Nicole în timpul interviului. Tata care are propriile lui trăiri. Tata are o zi grea astăzi și vreau să-i dăm puțin spațiu”.

Prin aceste conversații, băieții lor sunt capabili să învețe de mici și să înțeleagă subiecte de anxietate și depresie. Michael și Nicole și-au învățat chiar copiii o practică numită „respirația leului”, ca o modalitate de a elibera orice energie negativă atunci când sunt copleșiți.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre