Simona Ionescu / Redactor Șef

Rică Răducanu are sufletul amar de sărbători. Își face griji că nu va avea ce să pună pe masa de Crăciun

Rică Răducanu are sufletul amar de sărbători. Își face griji că nu va avea ce să pună pe masa de Crăciun
Greutățile din ultima perioadă l-au făcut pe Rică Răducanu să nu aibă bucuria de altădată atunci când se apropie sărbătorile.

Crăciunul și Revelionul nu mai sunt pentru Rică Răducanu ce au fost odată. Dar fosta glorie a fotbalului românesc încearcă să se țină tare.

Rică Răducanu are sufletul amar de sărbători. Acest produs nu-i lipsește însă de pe masa de Crăciun

Într-un interviu pentru Playtech Știri, Rică Răducanu a vorbit despre sărbătorile de iarnă, mărturisind că lucrurile care odinioară îl bucurau, acum parcă au dispărut. Nici masa de sărbătoare nu mai e ca altădată, pentru că oamenii abia dacă reușesc să trăiască de pe o zi pe alta.

„Ce să pună omul pe masa de Crăciun, dacă nu are bani?!”

„Cândva, așteptam sărbătoarea de Crăciun cu sufletul la gură! Azi, te întrebi dacă ai suficienți bani în buzunar ca să trăiești de la o lună la alta. Ce să pună omul pe masa de Crăciun, dacă nu are bani?!

Mai în glumă, mai în serios, tot rostim de câțiva ani aceleași cuvinte, cum că am tăiat porcul de pe listă. Dar dincolo de cuvinte rămâne un gust amar, fiindcă asta a devenit o realitate pentru mulți dintre noi, dintre semenii noștri! Cumpărăm cu țârâita!”, a spus fostul mare sportiv al României.

Ce va pregăti soția de sărbători

Chiar și așa, Rică spune că nu există sărbători fără ca pe masă să fie fantasticele sarmale ale soției. Pe care le așteaptă cu sufletul la gură, pentru că sunt delicioase. „Când ești bătrân, tată, nu mai e același lucru. Mai dispare cheful! Nu mai mănânci la fel, nu mai bei la fel, poate doar pofta mai e cam la fel, dar tare mă tem că și aia s-a schimbat. (…) Sarmalele!

Astea nu pot lipsi! În primul rând fiindcă nevastă-mea face niște sarmale delicioase. În al doilea rând, fiindcă dacă de Crăciun nu pui sarmale pe masă, că, deh, așa e datina, atunci când le mai pui? Și în al treilea rând, fiindcă nu se știe cine îți trece pragul de Sărbători, rude, apropiați. Și nu se cade să nu fim totuși în rând cu lumea!”, spune fostul sportiv.

Pe de altă parte, vedeta fotbalului românesc așteaptă mărirea de pensie de anul viitor: „Pentru unul ca mine, fiecare leu contează. Așa că, da, aștept să văd cu câți bani ne vor fericiți ăștia, după Anul Nou!”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre