Simona Ionescu / Redactor Șef

Rona Hartner, marcată de Crăciunul copilăriei. „Părinții au ambalat acea sărăcie într-un showtime”

Rona Hartner, marcată de Crăciunul copilăriei. „Părinții au ambalat acea sărăcie într-un showtime”
Românii își vor aminti mereu cu drag de Rona Hartner, femeia care părea că nu obosește niciodată. Dar până să ajungă divă, a suferit enorm. Iată cum arăta Crăciunul copilăriei.

Copilul Rona Hartner aștepta mereu cu sufletul la gură venirea Crăciunului, deși sărăcia era cruntă și problemele cât carul.

Rona Hartner a muncit enorm ca să ajungă regină. Așa s-a simțit mereu în adâncul sufletului și visul i s-a împlinit. Dar copilăria a fost foarte grea pentru regretata artistă și frații acesteia. Cu ceva timp în urmă, într-o emisiune televizată, Rona a povestit că singurul lucru pe care-l primea de Crăciun era o portocală. De care se bucura ca și cum ar fi fost cel mai de preț cadou. Chiar dacă banii nu ajungeau, părinții făceau tot ce puteau pentru a le asigura strictul necesar și reușeau să scoată la suprafață toate lucrurile frumoase.

„Nu păream prințesă, dar eu, în sufletul meu, întotdeauna am fost prințesă, regină”

„Noi am avut o sărăcie cruntă, dar părinții au ambalat acea sărăcie într-un showtime. La 5 ani cântam gosspel, am început la 10 ani să scriu legende, după care am început să îmi pun întrebări dacă nu cumva vreau să fiu președintele României în locul lui Ceaușescu.

Cum a fost Crăciunul Ronei Hartner

La 11 ani a fost prima piesă de teatru la școală și am vrut neapărat să joc eu prințesa respectivă… Nu păream prințesă, dar eu, în sufletul meu, întotdeauna am fost prințesă, regină… Am suferit, m-am retras până la urmă”, s-a destăinuit Rona Hartner.

„De la 13 ani am învățat horoscop, chiromanție, numerologie, toate prostiile astea”

Viața i s-a schimbat radical după ce a interpretat rolul Sabinei în filmul „Gadjo dilo”, film pentru care a compus și muzica. În 1999, acest film a luat Premiul Cesare, omologul Oscarului american. A jucat fantastic, deși nu știa deloc limba franceză, apoi s-a mutat în Franța, pe fondul scandalului declanșat de Vadim Tudor care a afirmat că Rona Hartner ar fi amanta președintelui Emil Constantinescu. Întreaga poveste de atunci, cea adevărată, o puteți citit aici.

Un lucru extraordinar, chiar dacă a lăsat în urmă o viață care, spunea Rona, nu a fost deloc ce trebuia, este faptul că în Franța și-a construit o carieră artistică apreciată la nivel internațional.

„A fost o dezrădăcinare, dar trebuia să fie locul meu de exil în care mă regăsesc, în care Dumnezeu mă descoperă cine sunt și mă maturizează.

M-a scos dintr-un context foarte negativ din România. Toate astea, datul în cărți, văzutul în cafea, mă deviau și nu îmi ascultam instinctul… De la 13 ani am învățat horoscop, chiromanție, numerologie, toate prostiile astea. Vreau să spun că sunt atât de false! 16 ani eu m-am ghidat după aceste false științe”, se destăinuia Rona Hartner într-o emisiune tv.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre