Simona Ionescu / Redactor Șef

Se vinde casa legendei rock, Freddie Mercury. „Cea mai glorioasă cutie de amintiri”

Se vinde casa legendei rock, Freddie Mercury. „Cea mai glorioasă cutie de amintiri”
Fosta casă londoneză a legendei rock Freddie Mercury este scoasă la vânzare. Prețul este de 30 milioane de lire sterline, adică 38 de milioane de dolari. Este „cea mai glorioasă cutie de amintiri”. Imaginile cu casa starului de la Queen sunt fabuloase.

Prietena și confidenta lui Freddie Mercury, Mary Austin, cea căreia artistul i-a lăsat averea a mărturisit că minunata casă este „cea mai glorioasă cutie de amintiri”.

Freddie a cumpărat casa pe loc, după ce a văzut-o prima dată

Garden Lodge din Kensington, situată în vestul Londrei, a fost casa lui Freddie Mercury timp de 11 ani. Și se mândrește cu caracteristici care includ un salon japonez, o sală de desen cu înălțime dublă, un bar/bibliotecă și un centru muzical. În 1978, o casă a apărut la vânzare în paginile revistei Country Life, așa cum se mai întâmplă și acum.

Denumită Garden Lodge, situată în Logan Place, Kensington, W8, proprietatea a fost anunțată de Chestertons ca fiind „situată pe propriul teren… o casă unică, cu o construcție joasă, detașată, cu un studio superb”. Când a văzut cum arată casa, cântărețul a fost atât de impresionant încât a dat banii pe loc. În acel moment, Freddie se afla în vârful lumii muzicale, după ce lansase piese precum „We Will Rock You” și „We Are The Champions” cu doar câteva luni înainte.

Se vinde casa lui Freddie Mercury!

„Casa de la țară în centrul Londrei”

Colaborând cu arhitectul de interior și designerul specializat Robin Moore Ede, Mercury a renovat casa în următorul deceniu, folosind cele mai bune materiale. Și punând la bătaie gustul său personal de pentru a crea ceea ce el a numit „casa de la țară în centrul Londrei”, a declarat Knight Frank, cel care se ocupă de vânzarea locuinței, într-un comunicat de presă de luni.

Sufrageria casei, pictată în culoarea preferată a lui Mercury, galben

Liderul trupei Queen și-a proiectat locuința pentru a fi un „loc memorabil și primitor, care să reflecte personalitatea sa vibrantă și viziunea sa eclectică”, se mai arată în comunicat. De aceea, sufrageria a fost vopsită în galben citric, despre care se spune că era culoarea preferată a lui Mercury, cu tonuri complementare în cornișele încăperii.

În această casă s-a aflat pianul cu coadă pe care Freddie l-a folosit pentru a compune celebra piesă „Bohemian Rhapsody”. Salonul de desen oferă vedere la grădina proprietății, care este împodobită cu magnolii mari și cu elemente de apă „de inspirație orientală”.

Freddie a cumpărat casa la prima vizionare, cu banii jos

Vestiarul lui Mercury

În apartamentul principal al proprietății se intră prin ceea ce a fost vestiarul lui Mercury, unde acesta își depozita hainele și costumele de scenă. Camera are din podea până în tavan, cu multiple uși de dulap. Grădina proprietății are o mulțime de topiari și arbori maturi, inclusiv magnolii. La moartea sa, în 1991, Mercury a lăsat moștenire proprietatea și toate bunurile sale prietenei și confidentei sale Mary Austin.

Anul trecut au fost scoase la licitație aproape 1400 de bunuri ale artistului

După mai bine de 30 de ani în care a avut grijă de ele, Austin, acum în vârstă de 72 de ani, a scos la licitație anul trecut aproximativ 1.400 de bunuri ale lui Mercury. Iar acum caută să vândă Garden Lodge pentru oferte de peste 30 de milioane de lire sterline (38 de milioane de dolari), potrivit Knight Frank. „Această casă a fost cea mai glorioasă cutie de amintiri, pentru că are atâta dragoste și căldură în fiecare cameră.

Sala de mese, locul unde Freddie se simțea liniștit

„Este momentul să încredințez acest sentiment de pace următorului proprietar”

A fost o bucurie să locuiesc în ea și am multe amintiri minunate aici. Acum că este goală, sunt transportată înapoi la prima dată când am văzut-o. Încă de când Freddie și cu mine am intrat pe legendara ușă verde, a fost un loc de pace, o adevărată casă a unui artist. Iar acum este momentul să încredințez acest sentiment de pace următorului proprietar”, a declarat Austin în comunicatul de presă.

Sursă foto: edition.cnn.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre