Simona Ionescu / Redactor Șef

Secretul actriței Carmen Tănase. De unde știa, în 1980, că actorul Radu Duda va ajunge la Palat, principele României

Secretul actriței Carmen Tănase. De unde știa, în 1980, că actorul Radu Duda va ajunge la Palat, principele României
E una dintre cele mai cunoscute și apreciate actrițe ale momentului. Carmen Tănase a povestit tot felul de amintiri din studenție în podcastul lui Horia Brenciu.

A fost colegă de actorie, la clasa profesoarei Olga Tudorache, cu Radu Duda, azi Principele consort al Alteței Sale Principesa Margareta. Brenciu a întrebat-o cum erau ei în facultate, colegi de promoție fiind și Adrian Păduraru, Oana Pellea, Răzvan Popa și Claudiu Istodor.

 

Carmen Tănase a spus că aveau multe speranțe în acei ani 80, că se visau jucând în străinătate, la Hollywood. „Ce era în capul nostru… nu vrei să știi, dar asta ne-a ținut”. Radu Duda chiar a jucat pe scene internaționale înaintea lor, dar mai târziu au jucat și împreună pe scene din Europa, a mărturisit actrița.

Testul misterios al Olgăi Tudorache

Un episod cu totul deosebit, pentru că „e legat de destin”, a făcut parte din amintirile lui Carmen Tănase din timpul studenției.
Erau în anul III și au hotărât să o invite pe profesoara lor Olga Tudorache să petreacă împreună trei zile, pentru că era ziua ei. Chiar dacă vor face și cursuri în acea mini-vacanță! Au strâns bani și au închiriat camere la hotelul de pe Ștrandul studențesc din Tei, capitala București. Acolo, într-o seară, Olga Tudorache i-a făcut un test studentei ei Carmen, un test de vreo 3 ore care, într-un fel, îi prevedea parcursul vieții.
„Știi, ea mă punea să relatez niște chestii din viață și în urma răspunsurilor mele la întrebări, pe care ea le-a acumulat acolo, mi-a făcut un traseu de viață. Care este… nu există așa ceva!”
Actrița spune că, de-a lungul timpului, s-a potrivit perfect. Și tot atunci, la hotel, l-a supus testului și pe Radu Duda.

I-a ghicit viitorul

„Eu, disperată de minunăția asta de test, l-am luat a doua zi pe Radu: treci să-ți fac un test! Da, și am făcut testul ăsta. Nici nu-ți spun despre ce e vorba pentru că la un moment dat poate ți-l fac și ție și nu trebuie să știi perfect dinainte. Și i-am făcut testul ăsta lui Radu, care mi-a dat niște răspunsuri de m-a șocat.

Adică eu nici n-am știut cum să interpretez ce mi-a zis el, dar era imaginația. Și mi-a zis: „Bă, stai mă puțin, cum adică vezi asta?”. Era ceva de deasupra noastră. Ei, cum să interpretezi asta, că totul ținea de imaginație? Mi-a dat niște răspunsuri la test… Era ceva fantasmagoric, pentru faptul că ținea de imaginația lui… Băi, frate, cum să-ți imaginezi așa ceva… numai palate, numai…”, a povestit Carmen Tănase, convinsă că atunci a descifrat un episod al destinului, căci colegul ei Radu Duda a ajuns, peste ani, principe într-un palat al Casei Regale a României.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre