Simona Ionescu / Redactor Șef

Radu Duda, o poveste de dragoste ca în basmele cu prințese

Radu Duda, o poveste de dragoste ca în basmele cu prințese
Alteța Sa Regală Radu Hohenzollern Veringen Duda a împlinit 61 de ani. A sărbătorit în familie, la Castelul Săvârșin. Principesa Margarea a României, fiica cea mare a Regelui Mihai I, formează un cuplu de ani de zile cu Principele Radu. O poveste de dragoste ca în basmele cu prințese.

Principele Radu a fost actor, dar destinul a vrut mai mult pentru el. S-a întâlnit cu Principesa Margareta a României în ianuarie 1990, când Radu Duda a participat la o acțiune caritabilă a fundației ce poartă numele fiicei Regelui Mihai. Apoi, s-au întâlnit la două înmormântări.

Radu Duda, o poveste de dragoste ca în basmele cu prințese

Principele Radu a împlinit pe 7 iunie, 61 de ani. ” Principele Radu împlinește vârsta de 61 de ani. Alteța Sa Regală le mulțumește celor care îi urează la mulți ani și le dorește tuturor sănătate și bucurii, alături de prieteni și de familie! Majestatea Sa și Principele Radu sărbătoresc ziua de astăzi în familie, la Castelul Săvârșin”, a postat Casa Regală a României.

Principele Radu are un destin puțin obișnuit. S-a născut la Iași, într-o familie de medici. În perioada în care a evoluat ca actor, Radu Duda a locuit la bloc, ca majoritatea românilor. În anul 1988, se mută la București, părăsind scena Teatrului Național din Iași.

Pe Principesa Margareta (72 de ani), fiica cea mare a Regelui Mihai, a cunoscut-o în 1990. Radu Duda a participat atunci la o acțiune caritabilă a fundației ce poartă numele fiicei Regelui Mihai. “Însă, în acel moment, povestea de dragoste dintre cei doi părea imposibilă datorită barierei pe care o clădea identitatea Principesei”, a relatat presa vremii.

Pe 21 septembrie 1996, Radu Duda se căsătoreşte cu fiica cea mare a Regelui Mihai

S-au revăzut la două înmormântări

S-au revazut abia peste 4 ani, în 28 martie 1994, la Paris, la înmormântarea lui Eugen Ionesco, celebrul dramaturg francez de origine română.

Principele Radu a aflat de moartea lui Eugen Ionesco pe când se întorcea în România de la un festival de teatru din Africa. A decis să facă o escală la Paris şi să rămână câteva zile în oraş pentru a participa la funeralii. La înmormântare, a participat şi Principesa Margareta alături de părinţii săi. În cadrul trist al evenimentului, a avut loc prima discuţie pe care tânărul actor a avut-o cu moştenitoarea tronului din România.

Următoare revedere a avut loc tot cu prilejul unei înmormântări, cea a lui Corneliu Coposu, la 11 noiembrie 1995.  A fost invitat la dineul ţinut după moartea lui Cornelui Coposu. Au vorbit şi au ajuns să se cunoscă mult mai bine. A fost începutul unei relaţii frumoase.

La începutul anului 1996, Radu Duda a cerut-o de soție pe Margareta

A cerut-o în căsătorie după 4 ani

La începutul anului 1996, Radu Duda a cerut-o de soție pe Margareta. După mai multe discuţii la telefon, cei doi au decis să se întâlnească pe 8 ianuarie la Londra. Cinau la un celebru restaurant atunci când tânărul actor şi-a făcut curaj şi a cerut-o în căsătorie pe Principesa Margareta. I-a dăruit un inel pe care îl avea ca moştenire de familie.

De atunci nu s-au mai despărţit niciodată. I-au cerut permisiunea Regelui Mihai pentru a se căsători şi s-au logodit pe 10 iunie 1996, data aniversării căsătoriei Regelui şi Reginei.

Pe 21 septembrie 1996, Radu Duda se căsătoreşte cu fiica cea mare a Regelui Mihai. Noul statut îl fascinează și decide să nu rămână un simplu consort. Îl însoţeşte pe Regele Mihai în vizitele pe care acesta le face, începând cu 1997, în mai multe ţări europene pentru susţinerea integrării României în NATO.

La 1 ianuarie 1999 este înnobilat, numele său legal devenind Radu Hohenzollern Veringen Duda. Cu această ocazie renunţă definitiv la cariera de actor şi anunţă că se va dedica noii sale posturi.


Principesa Elena, moștenitoarea Casei Regale, o viață de roman. E mama Prințului Nicolae

Nicolae al României, mesaj emoționant pentru soția sa

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre