Simona Ionescu / Redactor Șef

Ultimul mesaj pe care l-a dat Cristina Țopescu, înainte să moară. Mulți au înțeles atunci că a fost vorba despre o manipulare

Ultimul mesaj pe care l-a dat Cristina Țopescu, înainte să moară. Mulți au înțeles atunci că a fost vorba despre o manipulare
Cristina Țopescu a murit la vârsta de 59 ani. Vedeta TV a fost găsită decedată în locuința sa din Otopeni pe 13 ianuarie 2019. O vecină a anunțat dispariția ei, la poliție, pentru că nu o mai văzuse de trei săptămâni. Astăzi se împlinesc trei ani.

Pe 26 decembrie 2019 , Cristina Țopescu, celebra prezentatoare TV, posta pe Facebook pentru ultima oară. Era ultimul contact cu lumea și cu prietenii virtuali.

După ce a urmărit filmul Mary Poppins în cea de-a doua zi de Crăciun, fiica lui Cristian Țopescu a scris un scurt mesaj pe pagina sa de socializare, dar plin de înțeles. O lecție despre generozitate și bunătate, despre cum să dăruim celor mai puțin norocoși. Spunea că nimic nu te poate face mai fericit decât să oferi și altora din ceea ce tu ai agonisit.

„Mary Poppins- vai, ce film manipulator!

În dimineața celei de-a doua zile de Crăciun, la TVR, un music hall celebru, „Marry Poppins”, pentru copii mai mici și…mai mari. Dar, cum ar zice prietenul Bogdan Naumovici, cu prea multe mesaje de stânga, deci, vai, manipulator! Citiți titrajul de pe fiecare foto! Copiii vor sa-i dea cei 2 bănuți unei bătrânici cerșetoare care hrănea porumbei, dar tatăl lor, bancher, nu-i lasă și îi duce la bancă, unde li se explică ce indispensabile sunt băncile. Apare și personajul coșar sărac, dar fericit ( să nu exageram, e o metaforă, totuși!).

Craciun fericit, Bogdane și vouă, prieteni, fie că sunteti de dreapta sau de stânga, dar știți că, dacă aveți bani mulți, nimic nu vă poate face mai fericiți decât să-i împarțiți cu cei care n-au avut norocul sau talentul vostru de a face atâția bani!”, a scris prezentatoarea, fără să știe că acesta va fi ultimul său mesaj către prieteni.

Anchetatorii au stabilit că fosta prezentatoare a murit chiar în seara acelei zile, dar descoperirea cadavrului său a fost abia trei săptămâni mai târziu. Cristina Țopescu obișnuia să se retragă în singurătate perioade lungi, spuneau apropiații, astfel că nu au fost alarmați de absența sa.

Totodată, moartea ei a fost una care a semănat tristețe în sufletele românilor. În primul rând pentru că lipsa ei a fost semnalată de o vecină, nu de o rudă, un prieten sau un coleg, apoi și pentru faptul că toți câinii ei au murit, lângă tupul ei, de foame și de sete.

Cea mai mare suferință

Celebra prezentatoare TV s-a născut la Oradea pe data de 4 iulie 1960 și era primul copil al regretatului comentator sportiv, Cristian Țopescu. A fost absolventă a Facultății de Limbi Străine din București și una dintre cele mai iubite prezentatoare de televiziune. A fost una dintre vedetele de la Prima TV , televiziune pentru care a lucrat timp de 12 ani. Cristina a suferit enorm pentru că nu a putut să aibă copii. S-a retras din viața publică în aprilie 2013.

Și-a deschis curtea casei pentru zeci de câini fără stăpân. I-a hrănit și i-a oblojit așa cum a știut, cum a putut. De altfel câinii i-au fost alături și la ultimul Crăciun . Ei și Facebook -ul unde obișnuia să își publice trăirile. A doua zi de Crăciun a postat pentru ultima oară. Și de atunci nimic. Fusese dată uitării de prieteni, de toți cei care o iubeau. N-a căutat- o nimeni la ușă de Crăciun și nici măcar de Revelion.

Au găsit-o polițiștii duminică, pe 13 ianuarie 2020. Fără viață…

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre