Rezultatele Evaluării Naționale, publicate. Îți spunem unde le găsești

Rezultatele Evaluării Naționale, publicate. Îți spunem unde le găsești
Rezultatele finale la Evaluarea Naţională din acest an au fost afişate, sâmbătă. Acestea sunt cele finale, după rezolvarea contestaţiilor.

După afişarea primelor rezultate la evaluarea naţională, au fost depuse, la nivel național, 15.275 de contestaţii. Din totalul acestpra, la proba scrisă de Limba şi literatura română au fost depuse 9.030, la Matematică – 5.991, iar la proba de Limba şi literatura maternă – 254 de contestaţii.

”15.275 de contestaţii au fost depuse după afişarea primelor rezultate obţinute de candidaţii prezenţi la probele din sesiunea curentă a evaluării naţionale a elevilor de clasa a VIII-a. Numărul contestaţiilor este mai mic decât în ultimii doi ani: în 2019 au fost depuse 21.509 contestaţii, iar în 2018 – 23.761”, informează MEC.


Parcare publică supraetajată, cu teren de sport pe acoperiș

Tu te-ai îndrăgosti de ea?


Cele mai multe contestaţii au fost depuse în Bucureşti (2.861) şi în judeţele Constanţa (806), Dolj (730) şi Prahova (710) iar cele mai puţine – sub 100 de contestaţii – în judeţele Tulcea (76) şi Satu Mare (85), mai arată reprezentanții ministerului.

Sâmbătă dimineața, rezultatele au fost făcute publice pe site-ul MEC. În premieră, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.
De asemenea, Evaluarea naţională a fost susţinută în acest an, pentru prima oară, în condiţii speciale, ţinând cont de măsurile impuse de pandemie.

Luni, o nouă rundă de examene

Absolvenţii de gimnaziu care au venit la examen dar prezentau temperatura peste valoarea maximă admisă, cei care au fost în izolare ori carantină din cauza epidemiei de COVID-19, precum şi cei care nu au venit din alte motive medicale pot participa săptămâna viitoare la sesiunea specială a examenului.  Astfel, luni, ei vor susţine proba de Limba şi literatura română şi marţi – pe cea la Matematică.