Riki (26 de ani) îl scoate din minți pe chef Sorin Bontea pentru că este deosebit de politicos și recunoscător. Este atât de simpatic când se consumă pentru fiecare probă încât îl simpatizează și adversarii din echipele concurente. Până acum, tânărul bucătar japonez a primit doar punctaje mari.

Riki, japonezul de la Chefi la cuțite, aproape de semifinală

Riki este unul dintre cei mai îndrăgiți concurenți de la Chefi la cuțite, sezonul 9. Este în echipa lui chef Sorin Bontea și s-a făcut remarcat chiar și atunci când nu a înțeles ce probă avea. A gătit până și pufuleți și a luat punctaj maxim, 15. A inventat pe loc o rețetă de chifteluțe coreene, iar chefii au fost încântați.

În sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite” s-au înscris sute de candidați,  din toate colțurile lumii, fie bucătari de meserie, fie simpli pasionați de gătit. Unul dintre ei este și Rikito Watanabe, cel mai simpatic japonez din istoria îndrăgitului show culinar de la Antena 1.

Acesta s-a stabilit în România în urmă cu opt ani și, de atunci, s-a îndrăgostit de țara noastră. Locuiește la Constanța, acolo unde tatăl său a deschis un restaurant ce a devenit afacerea familiei în care se implică și Riki.

Acolo gătește și Shoji Toshihisa, un chef extrem de apreciat în țara noastră. Este cel care l-a învățat pe Rikito Watanabe numeroase secretele ale bucătăriei.

Riki și-a vopsit o șuviță de păr în culoarea verde a echipei lui chef Sorin Bontea și și-a tatuat pe mână semnătura chefului și o furculiță
Însă, acum 8 ani, Rikito Watanabe arăta cu totul altfel. Avea părul scurt și fără barbă, și afișa un look de „băiat rău”

Cum arăta Riki la 18 ani

Chiar dacă Riki nu înțelege foarte bine limba română, ar face orice ca să-și ajute echipa. Ceilalți concurenți au apreciat în mod deosebit simțul onoarei și al datoriei de care a dat dovadă în numeroase ocazii.

Mai mult, Riki și-a vopsit o șuviță de păr în culoarea verde a echipei lui chef Sorin Bontea și și-a tatuat pe mână semnătura chefului și o furculiță, însemnul echipei.

Însă, acum 8 ani, Rikito Watanabe arăta cu totul altfel. Avea părul scurt și fără barbă, și afișa un look de „băiat rău”.

Riki s-a prezentat în preselecţii cu un preparat făcut după o reţetă chinezească de „mouth watering chicken”, pe care concurentul a numit-o în română „pui salivă”. De atunci, a trecut prin 18 probe, cele mai multe cu punctaj maxim.

Duminică, 13 iunie, aflăm cine sunt semifinaliștii, iar marea finală va fi pe 16 iunie, de la ora 20.30, la Antena 1.

Premiul pentru care se „bat” concurenții rămași în competiție este în valoare de 30.000 de euro.


Riki, japonezul de la malul mării, punctaj maxim la Chefi la cuțite

Chefi la Cuțite stârnește controverse. Cine ar fi câștigătorul competiției

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp