Rishi Sunak, cel mai tânăr prim-ministru britanic și familia sa se mută în vechiul apartament. Există un motiv foarte clar

Rishi Sunak, cel mai tânăr prim-ministru britanic și familia sa se mută în vechiul apartament. Există un motiv foarte clar
Mai multe camioane au fost văzute pe Downing Street pentru a-l muta pe noul prim-ministru Rishi Sunak și familia sa.

Nu demult, prim ministrul britanic Rishi Sunak s-a mutat din apartamentul numărul 10 de pe Downing Street în cel cu numărul 11, care e puțin mai mare. Acum, a vrut înapoi.

Rishi Sunak, cel mai tânăr prim-ministru britanic și familia sa se mută în vechiul apartament. Există un motiv foarte clar

Recent, soția lui Sunak, Akshata Murty, a fost văzută supraveghind firma Bishop’s Move, care se ocupă de mutarea lucrurilor familiei. Printre obiectele care se pare că au fost mutate la numărul 10 se numără un pian vertical, o saltea dublă și un grătar pe gaz. De ce a ales familia să se reîntoarcă în apartamentul cu numărul 10, pe care l-au părăsit în aprilie?

Secretarul de presă al lui Sunak a declarat săptămâna aceasta că decizia de a se muta înapoi a fost luată pentru că familia era „foarte fericită acolo” și nu pentru a evita redecorarea somptuoasă și zgomotoasă a apartamentului No11, așa cum au spus cârcotașii.

Prim ministrul are o avere estimată la 730 milioane de lire strline

Sunak și Akshata Murty au fost incluși la începutul acestui an în Sunday Times Rich List a celor mai bogați oameni din Marea Britanie, cu o avere netă totală estimată la 730 de milioane de lire sterline. Aceștia dețin patru case de lux în valoare de aproximativ 15 milioane de lire sterline, inclusiv o vilă de 6,6 milioane de lire sterline în North Yorkshire, care are cinci dormitoare, patru băi și două săli de recepție, repartizate pe patru etaje.

De asemenea, au și un conac georgian în satul Kirby Sigston, pe care familia îl folosește de regulă în weekend. Soții Sunak au cumpărat casa cu 1,5 milioane de lire sterline în 2015. Aceasta dispune de o piscină imensă, un studio de yoga, o sală de gimnastică și un teren de tenis.

The Mirror a dezvăluit în aprilie că doar costul încălzirii piscinei ar putea ajunge până la 13.000 de lire sterline pe an. Sursele spun că prim ministru dispune de un buget anual de 30.000 de lire sterline pentru renovarea reședinței din Downing Street. Trezoreria a dezvăluit în această primăvară că și Sunak și-a decorat apartamentul din Downing Street, dar în întregime pe cheltuiala sa.

Sursă foto: express.co.uk