În anul 1993, Rita Mureșan a câștigat concursul și a fost desemnată Miss România (foto, în costum de baie). Era tânără și frumoasă, cu mari perspective, fiindcă impresarii începuseră să roiască în jurul ei. Zina Dumitrescu a chemat-o lângă fetele ei.

Rita nu a făcut parte din echipa de manechine a Zinei Dumitrescu de la Casa de Modă Venus. Dar a lucrat sub aripa ei ca designer și mereu a recunoscut că a învățat foarte multe de la „Mama Zina”, și în plan profesional, dar mai ales ca formator al personalității sale.

S-a căsătorit din dragoste și a născut două fetițe, Rebeca și Gloria. Avea un mariaj impecabil, lângă un bărbat care a sprijinit-o să-și facă atelier și să intre în lumea creatorilor de modă.

O întâmplare nefericită, petrecută în casa lor, avea să o zguduie teribil pe creatoarea de modă. Rebeca a fost victima unui nefericit accident casnic. Un blat de marmură de circa 80 kg al unei mese i-a strivit mâna dreaptă. Fetița a suferit șase operații, iar recuperarea, în timp, a fost dureroasă și stresantă. Rita Mureșan a fost extrem de marcată și se învinovățea pentru accident. A avut nevoie de psiholog pentru a trece peste acea perioadă.

La începutul anilor 2000, Rita Mureșan era o femeie la fel de frumoasă ca în 1993 și toate păreau că-i merg din plin, fiind des în atenția presei. Într-o zi, însă, vestea divorțului ei a șocat lumea mondenă și pe fanii ei. A fost un divorț amiabil, fără reproșuri, fără multe explicații. Rita a arătat că ea și bărbatul ei vor continua să locuiască în aceeași casă, că vor petrece tot timpul, chiar și în vacanțe vor merge împreună, că la mijloc nu e vorba de nicio femeie. Și așa a fost ani de zile, până fetele au devenit adolescente.