Robert Downey jr. s-a lăsat de droguri după ce a primit un rol de gay. Povestea e uluitoare

Robert Downey jr. s-a lăsat de droguri după ce a primit un rol de gay. Povestea e uluitoare
Acum mai bine de două decenii, când toată lumea îi pusese cruce carierei, Robert Downey jr. și-a revenit miraculos. Iar asta pentru că a avut parte de intervenția unui monstru sacru al ecranului, Mel Gibson.

Așa cum vă amintiți, Robert Downey jr. a dat lovitura cu rolul din Less Than Zero (1987), în care joacă dependent de cocaină iubitor de petreceri. Din păcate, povestea trecea de pe ecran până în viața reală, unde Robert facusa cunoștință cu drogurile încă de la 8 ani, „ajutat” de tatăl său, ajungând ca la 20 de ani să fie dependent.

„Până la acel film, îmi luam drogurile în timpul liber, după muncă și în weekend. Poate ajungeam mahmur pe platou, dar nu mai mult decât alții. Totul s-a schimbat când am filmat Less Than Zero. Interpretam un dependent gay și pentru mine rolul ăsta a fost ca un fel de fantomă a Crăciunului viitor. Personajul era o exagerare a mea. Apoi lucrurile s-au schimbat și eu am devenit o exagerare a acelui personaj. Totul a durat mult mai mult decât ar fi trebuit”, a povestit acesta.

S-a drogat ani în șir și a fugit de reabilitare, Până a fost găsit în costum de femeie

În 1996, actorul nominalizat la Oscar a fost oprit pentru depășirea vitezei de către poliție, care a găsit în mașina sa heroină, cocaină, cocaină crack și un pistol Magnum 357 neîncărcat. În perioada următoare, Downey s-a internat într-o serie de centre de dezintoxicare, doar pentru a evada din ele. „Este ca și cum aș avea o pușcă în gură și aș avea degetul pe trăgaci, iar gustul de pușcă îmi place”, a declarat actorul unui judecător în 1999.

La mai puțin de o lună după acest incident, a fost găsit fără cunoștință în casa unui vecin. În următorii ani, viața lui Robert Downey Jr. a ajuns frecvent pe primele pagini ale ziarelor. Actorul chiar a ajuns pentru 12 luni în închisoare, apoi a urmat o nouă perioadă la o clinică de dezintoxicare. În noiembrie 2000, Robert a fost arestat din nou în Palm Springs, fiind descoperit într-o cameră de hotel având în posesia sa cocaină și costumat în Wonder Woman.

În cel mai rău moment al său, potrivit The Guardian, Downey era „fără adăpost, aproape falimentar și practic neangajabil”.

Mel Gibson intervine după episodul „Wonder Woman”

Cariera lui Downey ar fi putut să se stingă dacă nu ar fi existat un alt actor, care a intervenit pentru a-l sprijini în momentul de nevoie: Mel Gibson.

„Toată lumea era pregătită să se debaraseze de el și a fost greu de privit, pentru că este al naibii de talentat, a declarat Gibson pentru Vanity Fair, în 2014. Și atunci te gândești: Ce se întâmplă acolo? Și știi că este cel mai mare dușman al său. Are defecte. Cu toții avem defecte. Doamne, eu sunt mai defect decât el! Este ceva ce recunoști și cu care ai empatie, și atunci intervii”, a mai povestit actorul și regizorul.

Mel Gibson i-a fost coleg de distribuție în filmul Air America. Gibson a rămas alături de prietenul său în cele mai grele momente ale caestuia, ajutându-l chiar și atunci când Robert nu găsea pe nimeni să îi întocmească o asigurare din cauza trecutului său tumultos, și distribuindu-l în filmul The Singing Detective.

În 2003, actorul a jucat în Gothika alături de Halle Berry, continuând apoi să joace în filme ca Good Night, and Good Luck (2005), A Guide to Recognizing Your Saints (2006) și Zodiac (2007), filmul regizat de David Fincher. În 2008 Robert Downey Jr a ajuns un star de box-office, interpretându-l pentru prima dată pe marele ecran pe Tony Stark în Iron Man, care a avut încasări de 318 milioane de dolari în întreaga lume.

Cel mai bine plătit actor din lume ajută pe alții care au probleme cu drogurile

În același an, actorul a jucat și în comedia Tropic Thunder, alături de Ben Stiller și Jack Black, rol pentru care a câștigat un Oscar și un Glob de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar. Au urmat cele două filme Sherlock Holmes și aparițiile sale în filmele marca Marvel.

Aceste roluri l-au și adus în postura de cel mai bine plătit actor din lume în mai multe rânduri în ultimii ani. După ce a ieșit „curat” de la reabilitare, grație unui contract profitabil cu Marvel, Downey a câștigat 50 de milioane de dolari numai din The Avengers și alte 75 de milioane de dolari pentru urmarea din 2019: Endgame.

Zilele trecute a ieșit la iveală că Robert Downey jr a făcut un gest similar cu cel pe care i l-a făcut lui Mel Gibson, față de Armie Hammer, actor talentat care trece prin serioase probleme existențiale. I-a plătit acestuia reabilitarea și chiar îl găzduiște, într-una din casele sale după ce a fost nevoit să părăsească Insulele Cayman, pentru a se feri de paparazzi.

Sursa foto: Instagram