Bucurie mare pentru români: primesc bani! Se întâmplă de la 1 octombrie

Bucurie mare pentru români: primesc bani! Se întâmplă de la 1 octombrie
Este știrea zilei care îi va bucura pe români. Salariul minim brut va fi majorat. Majorarea va avea loc de la 1 octombrie 2023.

1 octombrie 2023 vine cu o veste bună pentru români. Creștere salariul minim brut.

Acesta va fi majorat cu suma de 300 de lei și va ajunge la valoarea de 3300 de lei. Cât privește salariul net, salariații vor primi doar 93 de lei, pentru că 207 lei sunt taxele care vor merge către stat, spune Antena 3 CNN. Sursele spun că există o posibilitate ca salariul minim să crească din nou în prima lună a lui 2024.

Dacă acest lucru se va întâmpla, va ajunge la 3750 de lei, iar angajații vor lua 2231 de lei. Creșterea aceasta ar aduce 417 lei în visteria statului și 333 lei angajaților. În ceea ce privește salariul minim în construcții, în octombrie acesta va fi de 4500 de lei.

Crește salariul minim!

Veste bună și pentru pensionari

Potrivit ultimelor informații oferite de premierul  Marcel Ciolacu și pensionarii vor fi bucuroși, pentru că vor crește și pensiile. Au apărut în acest sens și primele zvonuri privind sumele care vor fi date în plus bunicilor. Marcel Ciolacu susține că în primul rând vor crește pensiile minime care sunt de 1125 de lei, de care beneficiază în acest moment peste un milion de persoane.

Există scenarii care spun că e posibil să fie majorate cu un procent de 14%, asta înseamnă că pensionarii ar putea primi 1282 de lei. Conform Antena 3, guvernanții lucrează la două scenarii pentru creșterea pensiilor de la 1 ianuarie 2024. Pe de o parte, vor fi recalculate pensiile pe baza noii Legi a pensiilor. Pe de altă parte, pensiile urmează să fie indexate cu rata inflației, ceea ce înseamnă că cei cu pensii minime vor mai primi 150 de lei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre