Uite o idee de petrecerea timpului liber în familie! Este și plăcut și educativ. Pe lângă machete cu simboluri româneşti, de la clădiri, vedeți și mai importante invenţii româneşti, în miniatură. Când s-a terminat ziua, ați văzut cam toate clădirile importante din România.
România poate fi vizitată într-o singură zi
Un inginer pasionat de istorie, Marius Popescu, a avut idea de a construi un parc tematic, ”România în miniatură”. ”Ideea mi-a venit în urma unei discuţii cu un amic. El vizitase mini-Europa parc din Bruxelles. Atunci a apărut declicul”, spune Marius Popescu, constructorul parcului.
Au urmat 18 luni şi 5.500 de ore de muncă. Rezultatul final este un parc thematic, cu 32 de machete cu simboluri româneşti, de la clădiri, până la invenţii care au contribuit decisiv la progresul umanităţii.
Turiştii care vin aici se pot şi caza în zonă. Pe lângă parcul tematic, oaspeţii au tot felul de facilităţi.
”Avem două terenuri de mini-fotbal sintetice, teren de tenis, piscină, parc pentru copii”, spune Gheorghe Filip, proprietar domeniu.
Parcul tematic ”România în miniatură” se va extinde
În viitorul apropiat, parcul se va extinde pe o suprafaţă de 3,2 hectare şi vor fi expuse chiar şi machete ale unor formaţiuni naturale din România.
Primul și unicul parc tematic în miniatură din România a fost deschis de câteva zile, în localitatea mureșeană Albești, la 6 km de Sighișoara, cu intrare de pe E 60.
Sub denumirea oficială de Mini România Original Park, echipa Miniro își propune să promoveze imaginea țării noastre atât turistului autohton, dar mai ales celui străin.
”Parcul oferă turistului o gamă completă de servicii de alimentație publică și agreement: bar, cafenea, restaurant, cazare, teren tenis, fotbal cât și piscină exterioară. În cadrul parcului tematic vizitatorul poate lua cunoștință cu o seamă de curiozități și informații, mai mult sau mai puțin cunoscute, despre țara noastră. Începând cu originea poporului român, cei ce ne calcă pragul pot vizualiza machetele expuse la sol, la scara de 1:25 – 1:40, bucurându-se de cele 32 de modele miniaturale, printre care se află machete ale vestitelor porți secuiești și maramureșene, machete ale celor mai importante invenții românești ce au contribuit decisiv la progresul umanității, cum ar fi: stiloul, insulina, duza conică, scaunul ejectabil și altele”, au transmis reprezentanții parcului.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook