Românii cred cu tărie în superstiții. Iată lucrurile care nu trebuie încălcate niciodată și, mai ales, de ce!

Românii cred cu tărie în superstiții. Iată lucrurile care nu trebuie încălcate niciodată și, mai ales, de ce!
Când vine vorba de superstiții, românii nu ratează nimic, în speranța că-și vor schimba viața.

Din cele mai vechi timpuri, românii nu se dau în lături de la tradiții și țin cont de o mulțime de superstiții.

Românii cred cu tărie în superstiții. Iată lucrurile care nu trebuie încălcate niciodată

Printre cea mai întâlnită superstiție a românilor se leagă de momentul în care îi mănâncă nasul, care ar înseamna că urmează să primească bătaie. Dacă însă vă mănâncă în talpă, puteți fi convinși că veți pleca într-o călătorie. Bucurie mare atunci când simțiți mâncărimi în palma stângă, pentru că e sigur că veți primi bani. Dacă însă vă mănâncă dreapta, aveți de dat.

Nu vă întoarceți din drum

Bunicii aveau mereu grijă să nu uităm nimic acasă când plecăm, pentru a nu ne întoarce din drum. În caz contrar, se crede că veți avea ghinion. Iar dacă veți sparte o oglindă, se crede că urmează nu mai puțin decât șapte ani de ghinion. De asemenea, veți avea pagubă dacă veți deschide umbrela în casă sau veți fluiera în interiorul locuinței.

Cine stă pe colțul mesei nu se va mai căsători

Fetele sau băieții necăsătoriți nu trebuie să stea pe colțul mesei, astfel vor rămâne fără partener toată viața. În schimb, cineva va mânca colțul de la pâine, va fi iubit de soacră. O superstiție folosită de cele mai multe persoane face referire la apariția unui pisici negre în cale. Pentru a alunga ghinionul, e bine să faceți trei pași în spate și să vă scuipați în sân, apoi să faceți sfânta cruce.

Nu oferiți niciodată flori decât în număr impar

Florile în număr par se duc doar când cineva a trecut în lumea drepților, este o altă superstiție de care românii țin cont. De asemenea, ziua de 13, mai ales dacă pică și într-o zi de marți este un moment când toată lumea e mai atentă ca oricând ca să nu aibă ghinion. Nu în ultimul rând se spune că cine varsă sare pe masă prevestește un mare scandal.