Alunul de padure este foarte răspândit în zonele de deal, colinare şi montane, fiind o specie pretenţioasă la lumină. Creşte la marginea pădurilor, în luminişuri, care în această perioadă sunt pline de alone, spre bucuria veverițelor.
Alune de pădure. Sunt bogate în vitamine și minerale
Alunele de pădure ascund în miezul lor gălbui şi dulceag, şi nebănuite virtuţi terapeutice. Astăzi sunt un aliment foarte consumat, atât datorită gustului, cât şi a proprietăţilor nutritive.
- Bogate în vitamina E, vitamina A, acid oleic, acid folic, proteine, grăsimi mononesaturate şi minerale precum mangan, cupru, seleniu şi zinc, alunele de pădure menţin o stare de sănătate bună şi ajută chiar la ameliorarea unor afecţiuni precum colesterol mărit, depresie sau boli cardiovasculare.
- Efectul consumului de fructe cu coajă tare, printre care şi alune de pădure, este unul benefic şi pentru pacienţii cu diabet de tip 2, spun specialiştii.
- Fiind fructele cu coaja lemnoasă cu cea mai mare cantitate de acid folic, alunele de pădure scad riscul bolilor cardiovasculare, a depresiilor şi a malformaţiilor congenitale. Proantocianidinele din aceste fructe sunt compuşi foarte importanţi, care reduc riscul de coagulare şi a infecţiilor tractului urinar. Cele mai importante minerale conţinute de alunele de pădure sunt mangan şi cupru, două substanţe care sunt necesare pentru formarea oaselor, respectiv pentru absorbţia fierului.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook