Rulouri din vinete. Rețetă de sezon

Rulouri din vinete. Rețetă de sezon
Ce gust minunat au vinetele! Facem salată, musaca și le perpelim pe grătar. Iată și altă rețetă de sezon: rulouri din vinete. Arată și au gust spectaculos. Poţi mânca acest preparat cu o salată mare, ca garnitură, şi vei obţine o cină sănătoasă.

Această reţetă de rulouri de vinete cu brânză vă va ajuta dacă nu aveți inspirație pentru masa de prânz sau pentru cină. Veți obţine un preparat delicios și sățios. Două rulouri de vinete cu brânză alcătuiesc o porţie completă.

Ingrediente

  • 2 vinete mari (cam de 450 g – 600 g fiecare), curăţate şi tăiate pe lungime, în 4 felii subţiri
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă medie, tocată
  • 3 căţei de usturoi, tocaţi
  • 1 cană brânză ricotta
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat
  • 3/4 linguriţă oregano uscat
  • 280 g sos de roşii cu busuioc
  • brânză mozzarella, după gust
  • 2 linguri parmezan ras.

Mod de preparare

  • Aşezați grătarul de la cuptor la 12 cm distanţă de flacără.
  • Încingeți cuptorul.
  • Aşezați într-o tavă de copt o folie de aluminiu şi pulverizați puţin ulei.
  • Aranjați feliile de vinete pe tava mare de copt. În cuptor, coci vinetele, fără să întorci feliile, până când devin maro-aurii, cam 6 minute. Le scoţi din cuptor şi le laşi să se răcească.
  • Ungeți un vas sau o cratiţă cu puţin ulei, ca să nu se lipească.
  • Într-o tigaie mare, încingeți uleiul şi adaugați ceapa şi usturoiul. Căleşti, amestecând ocazional, cam 5 minute.
  • Într-un bol mediu, amesteci brânza ricotta, pătrunjelul şi oregano. Încorporezi în brânză amestecul de ceapă.
  • Întinzi câteva linguriţe din amestecul de brânză ricotta pe partea mai „palidă“ a fiecărei felii de vinete.
  • Întinzi bine pentru a acoperi felia. Rulezi fiecare felie de vinete pentru a cuprinde umplutura. Pui rulourile de vinete în tava de copt pregătită anterior.
  • Torni cu o lingură sosul de roşii şi busuioc peste rulourile de vinete. Pe deasupra, presari caşcaval ras şi parmezan ras.
  • Dai la cuptor rulourile de vinete cu brânză până când vezi că legumele s-au copt şi au căpătat o culoare maronie, iar sosul sfârâie puţin, cam 30 de minute. Gata!

Anunț important. Se reduce perioada de carantină. Prima țară care ia decizia

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp