Rutină de îngrijire a bebelușilor, virală pe internet. Ce făceau femeile acum 70 de ani

Rutină de îngrijire a bebelușilor, virală pe internet. Ce făceau femeile acum 70 de ani
O rutină de îngrijire a bebelușilor, veche de aproape 70 de ani, a făcut furori pe internet și a stârnit controverse în rândul internauților.

O rutină de îngrijire a bebelușilor, folosită de mame în anii ’50, a devenit virală pe internet.

Celebra metodă, care a fost extrasă dintr-o carte veche de parenting și distribuită pe facebook, a stârnit controverse pe facebook, ea fiind cel puțin ciudată. 

Rutină de îngrijire a bebelușilor. Două bai pe zi, somn în natură și suc de portocale

Programul începe cu trezitul sugarului la 6 dimineața pentru a-l hrăni și schimba de scutece, dar și pentru a-l ține în brațe, Acesta trebuie să doarmă apoi singur în pătuț până la ora 9 a.m, abia atunci permițându-i-se să bea un pahar cu apă. Conform orarului din carte, bebelușul trebuie apoi lăsat dezbrăcat în pat până la ora 9:30 când urmează prima baie din ziua respectivă.

Programul continuă cu hrănirea bebelușului după baie, dar și cu o sesiune nouă de ținut în brațe. Aceasta  trebuie să se sfârșească cu lăsatul copilului să doarmă singur, afară în natură. Conform sfaturilor din anii ’50, la ora 14:00 mama ar trebui să-și țină din nou copilul în brațe, urmând ca apoi să-l culce într-o cameră fără lumină, cu geamurile deschise și fără zgomot de fundal, până la ora 18:00. Ciudatul orar nu se termină însă aici. Odată trezit, bebelușul trebuie hrănit cu suc de portocale înainte de ultima baie din zi, apoi alăptat înainte de somn în jurul orelor 22:00-23:00.

Copilul va dormi astfel până a doua zi la 06 dimineața, conform cărții.

Controverse pe rețelele sociale

În mediul on-line, programul a stârnit controverse, dar și comentarii sarcastice din partea internauților amuzați. “Clar procedam într-un mod total greșit. Uite unde era răspunsul tuturor problemelor noastre”, a scris un părinte. Altul a spus: “Deci aici am greșit”. “Cine a scris programul asta nu a avut copii deloc, asta e clar!”, a concluzionat o mămică.

Foto: Facebook

Cel mai talentat cățel. Face patul și hrănește copiii cu biberonul. FOTO