S-a aflat secretul celui mai gustos sos de roșii. Doar câteva ingrediente și veți găti ceva cu adevărat senzațional

S-a aflat secretul celui mai gustos sos de roșii. Doar câteva ingrediente și veți găti ceva cu adevărat senzațional
Sos de roșii pentru pizza? Sau pentru cea mai bună friptură? Nu aveți nevoie decât de puțin timp liber și câteva ingrediente. Iar ce va ieși e de-a dreptul spectaculos.

Gospodinele au acum ocazia să prepare un sos de roșii pe măsura așteptărilor, urmând sfaturile bucătarilor din Italia. Va ieși mai mult ca cel de la restaurant, iar prietenii și familia vor fi mai fericiți ca niciodată că au mâncat o asemenea bunătate.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti sosul de roșii care va surprinde pe toată lumea, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 400 g roșii decojite, 1 ceapă, 2 linguri cu ulei de măsline, 2 căței de usturoi, 2 linguri cu oțet balsamic, 1/2 linguriță cu sare, piper, 1/2 linguriță cu zahăr, oregano, busuioc, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare

Curățați bine ceapa și usturoiul, spălați, curățați și legumele, spălați și tăiați-le în cubulețe. Puneți apoi într-o tigaie alături de uleiul de măsline și puțină sare. Se vor lăsa la călit timp de câteva minute, apoi se vor pune și roșiile, care în prealabil au fost decojite și tăiate în cubulețe. Adăugați piper, oregano, busuioc uscat și o, frunză de dafin.

Introduceți sosul în blender pentru o consistență fină

Atenție! Pentru a nu risca ca sosul să se lipească, e bine să amestecați frecvent. Pentru ca aciditatea roșiilor să fie redusă, se recomandă să puneți oțet balsamic și zahăr. Pentru ca sosul de roșii să fie preparat ca la carte, bucătarii spun că trebuie lăsat pe foc timp de o jumătate de oră. După ce va fi gata, se lasă la răcit.

Dacă doriți să aibă o consistență mult mai fină, introduceți sosul într-un blender. Veți obține cel mai minunat sos de roșii care, va da unei porții de pizza un gust ieșit din comun. Se prepară foarte repede și veți repeta experiența ori de câte ori simțiți nevoia de ceva bun.

Recomandarile noastre