S-a râs mult de garsoniera din Cluj, însă așa arată cele mai mici căsuțe din lume. Oamenii se bat pe ele!

S-a râs mult de garsoniera din Cluj, însă așa arată cele mai mici căsuțe din lume. Oamenii se bat pe ele!
În timp unii visează la palate, alții și-au construit case mici în care se simt ca-n Paradis.

Sigur că o casă cu multe camere și toate dotările necesare impresionează pe oricine, dar în ultima perioadă tot mai multă lume optează pentru case tot mai mici.

Așa arată cele mai mici căsuțe din lume. Arată ca în povești și au toate utilitățile necesare

V-ați fi gândit vreodată cum ar fi să vă duceți traiul în case mici, de 17 mp și chiar de 5 mp? Cu siguranță, mulți ar spune că nu au ce să facă cu o cutie de chibrituri, dar adevărul e totul altul. Iar unul dintre cei care știu acest lucru este chiar directorul executiv al Madeiguincho. Acesta și-a făcut trei case pe roți, cu lungimi diferite: 4m, 5m și 7m, 2,5m în lățime și o înălțime maximă de 4 m.

Căsuțe care au dormitor, baie, loc de muncă dar și de relaxare. O altă căsuță ca-n povești, cunoscută ca și cabana Muma a fost ridicată într-o livadă, chiar în Vechiul Sat Armenis din România. La construcția acesteia a fost folosit lemn pentru incinte dar și șindrilă și este opera nepotului unui vechi meșter.

Etno Hut, loc pentru o escapadă romantică

O altă minunăție se află în Varșovia, Polonia, în districtul Wola. Interiorul variază între 122 cm și 72 cm și este locul de muncă al unui scriitor israelian. Dar servește și ca studio pentru invitații tineri creatori din lume. 14 metri pătrați are Etno Hut din Lituania, o altă căsuță superbă așezată într-o pădure, care satisface nevoile a două persoane.

Tocmai bună pentru cei care vor o escapadă romantică. Din categoria celor mai mici case din lume face parte și casă de vară Viking pe litoral, de 12 mp, din Franța, care se remarcă printr-o placare metalică galvanizată de culoare șampaniei și două ferestre mari, glisante.

Casa Parazit are doar 12 mp

În cartierul San Juan din Quito-Ecuador, există Parasite House, de doar 12 mp. Și în acest loc pot sta două persoane, întrucât locuința dispune de baie, bucătărie, pat, spațiu de depozitare și spațiu To-be, adică un loc unde să mănânci, să lucrezi și să socializezi. Și pentru studenți s-a găsit o soluție, iar prețurile sunt extrem de accesibile.

Studentboende sunt căsuțe de 10 mp, unde cei care locuiesc au dormitor, bucătărie, baie, dar și o mică grădină cu terasă. Cea mai mică casă din lume este The One SQM House, de doar 1 mp, opera arhitectului Van Bo Le-Mentzel din Berlin care a creat-o în anul 2012. Casa este pe roți și poate fi mutată oriunde.

Arhitectul a descris casa ca fiind locul în care „nimeni, în afară de mine, nu poate decide ce se întâmplă cu acest metru pătrat al meu în lume. Este singurul metru pătrat din lume în care pot decide în ce direcție se uită fereastra, în ce direcție se deschide ușa, ce vecini am.”

Sursă foto: stiridinlume

Recent, o garsioneră de 11 mp din Cluj a ajuns ținta glumelor pe internet

 

O garsonieră de doar 11 mp din Cluj, scoasă spre închiriere cu 200 de euro pe lună, a stârnit valuri de comentarii. Internauții s-au amuzat zile bune, în zeci de mii de comentarii, pe tema acestei locuințe. Evident, dacă nu știți deja, miștoruile au fost puse pe seama dimensiunii „casuței”. De la „Noroc că are loc de parcare, ca să am unde să-mi pun figiderul” la „Când comand o pizza, intră toată cutia pe ușă sau trebuie să o bag felie cu felie?”, au curs zeci de mii de glume pe rețelele sociale.

Totodată, spre surprinderea multora, garsionera s-a închiriat la mai puțin de o oră de la postarea anunțului. Agentul imobiliar care a făcut contractul a spus că oferta de 200 euro pe lună pentru cei 11 mp a fost o adevărată afacere pentru cel care a închiriat.

Recomandarile noastre