S-a stins unul dintre marii comedianți ai lumii. A fost considerat părintele satirei politice moderne

S-a stins unul dintre marii comedianți ai lumii. A fost considerat părintele satirei politice moderne
A jucat chiar și după ce a împlinit vârsta de 90 de ani, fiind considerat un geniu. A ajuns acum într-o lume mai bună.

A avut o influență deosebită asupra celor mai mari comedianți din Statele Unite ale Americii. A trecut la cele veșnice, lăsând în urmă multe lacrimi.

S-a stins unul dintre marii comedianți ai lumii. Mort Sahl e mort

Potrivit informațiilor oferite de New York Times şi Washington Post, citate de Reuters, s-a stins din viață o mare personalitate a lumii. E vorba de comediantul american Mort Sahl, considerat părintele satirei politice moderne. Vestea tristă a fost dată de o prietenă a acestuia care, însă, nu a explicat și care a fost cauza decesului. Din ce se cunoaște, în ultima perioadă, acesta a locuit într-o casă situată în apropiere de orașul San Francisco.

A fost primul comediant care a apărut pe coperta revistei Time

Marele comediant a văzut lumina zilei în Canada, la Montreal pe 11 mai 1927, însă a crescut în Statele Unite, la Los Angeles. După ce a absolvit cursurile Universităţii din California de Sud, s-a mutat aproape de San Francisco. În acest loc a intrat în minunata lume a comediei la începutul anilor ’50. A reușit să se impună rapid, așa încât în anii ’60, revista Time, l-a numit „Will Rogers cu colţi” și a apărut pe coperta publicației.

A fost primul comediant care a avut această onoare. O bună perioadă s-a retras de pe scenă, dar a revenit în anii 1970. Nu s-a lăsat de meserie nici după ce a împlinit 90 de ani, ci a jucat săptămânal la un teatru din apropierea locuinţei lui din Mill Valley, California. Cererea a fost atât de mare, încât spectacolele sale au început să fie transmise pe internet.

A lansat primul album de stand-up comedy

În anul 1955, acesta a lansat primul album de stand-up comedy, intitulat „Mort Sahl at Sunset”. Trei ani mai târziu, acesta a inspirat un spectacol pe Broadway. Prieten cu regretatul actor Robbie Williams, Mort Sahl i-a influențat în carieră pe cei mai importanți comedianți din SUA, George Carlin, Jonathan Winters și Lenny Bruce.

Sursă foto: hotnews