De ce trebuie să-ți mângâi câinele înainte de a pleca de acasă. Vecinii vor fi fericiți

De ce trebuie să-ți mângâi câinele înainte de a pleca de acasă. Vecinii vor fi fericiți
Suntem destul de siguri că este imposibil să găsim o persoană care să nu își mângâie câinele atunci când pleacă de acasă. Aduce atât de multă bucurie și plăcere și chiar ajută la reducerea stresului. Dar acest lucru este important și pentru câini, mai ales înainte de a fi lăsați singuri. Și nu doar pentru a ne arăta dragostea și afecțiunea.

De ce ar trebui să-ți mângâi câinele înainte de a pleca de acasă. Nu putem pleca de acasă fără să mângâiem animalul de companie. După ce aflați sfaturile experților în animale o veți face cu siguranță mai des. 

A spune la revedere este greu

De ce ar trebui să-ți mângâi câinele înainte de a pleca de acasă. Știți cu siguranță că atunci când lași câinele singur acasă cu siguranță nu îl face fericit.

El te caută încercând să înțeleagă unde te-ai dus. Mai mult, oamenii de știință spun că pot să latre și să urle timp de o jumătate de oră, și chiar mai mult, după ce ai plecat. Din această cauză mulți stăpâni de câini au probleme mari cu vecinii. Nu putem sta acasă toată ziua pentru a preveni acest lucru, dar le putem ușura stresul.

Mângâierea face magie

Zece câini și stăpânii lor au fost separați de două ori timp de trei minute. În primul caz, câinii au fost animale de companie timp de un minut înainte de separare. În al doilea, au fost ignorați înainte de a pleca. Câinii erau în permanență în lesă, în timp ce erau observați îndeaproape de cercetătorii care le monitorizau comportamentul și fiziologia.

Rezultatele au arătat că, chiar dacă nivelul de cortizol din saliva câinilor nu s-a schimbat, mângâierea i-a făcut să fie mai relaxați mai mult timp. Puii au reușit să stea mai calmi după separarea de proprietar. De asemenea, ritmul lor cardiac a fost mai mic decât atunci când au fost ignorați.

Trebuie învățați să rămână singuri

Este important să vă antrenați câinele să rămână singur acasă. Începeți prin a învăța animalul de companie să rămână la locul lui în prezența voastră. Apoi, antrenează-l să rămână în același loc în timp ce tu pleci. Începeți cu o distanță scurtă în cameră, apoi, părăsiți casa. 

Când vedeți că câinele se simte bine în legătură cu absența voastră, ieșiți afară pentru o scurtă perioadă. Apoi, creșteți treptat timpul absenței.

Recompensați-vă întotdeauna câinele pentru comportamentul bun în timpul antrenamentului. Și urmăriți obiceiurile și condițiile de ședere ale animalului de companie pentru a-i face mai confortabil timpul pe care îl petrece singur.

Cât de des îți mângâi câinele? Îi oferi afecțiune regulat înainte de a pleca?

Poftiți la masaj cu șerpi! Tehnica ciudată folosită de egipteni