Saboții au revenit în modă. Iată cum îi puteți purta

Saboții au revenit în modă. Iată cum îi puteți purta
Ați petrecut și voi mult timp gândindu-vă la saboți?  Sabotul este ca un pantof fără vârstă: saboții din lemn au fost purtați de fermierii olandezi în secolul al XVII-lea și de componenții trupei ABBA în anii '70.  Au fost purtați de Kate Moss precum și de Alexa Chung. Mamele voastre îi poartă în grădină, toată lumea i-a  purtat în anii ’90. Pe atunci, se purtau cu rochii florale și rochii mini.

Ei bine, lucrurile s-au schimbat. Amintim imaginea cu Kylie Jenner la nunta lui Kourtney Kardashian, încălțată în saboți plați, chinuindu-se, din cauza rochiei exagerat de strâmte, să urce niște scări abrupte care duceau la castelul din Portofino.

Depășind momentul, amintim că versiunile din cauciuc sunt purtate de persoanele a căror slujbă le cere să aibă un suport adecvat pentru coloană cum ar fi asistenții medicali sau cei care lucrează în bucătărie, scrie Vogue.com. Dar brandul de lux Bottega Veneta, furnizor de pantofi cult, a lansat recent o versiune de 700 de dolari. Pe de altă parte, nu e chiar o noutate: Chanel a făcut-o în 2010, iar Dior în 2018.

Cele mai mari case de modă au lansat propriile colecții de saboți

În acest sezon saboții sunt peste tot: la Louis Vuitton, Gucci, Bally și Celine.  Găsim saboți și la mărci independente precum Ganni, Brother Vellies și Isabel Marant, Ancient Greek Sandals și Loeffler Randall. Deși, trebuie să recunoaștem, gloria supremă, regele saboților, s-a regăsit cu siguranță în colecția Hermès de primăvară – vară 2021.

Potrivit platformei globale de cumpărături de modă Lyst, căutările de saboți au crescut cu 124% față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce cererea de saboți de lemn au crescut cu 65% de la lună la lună.

Cum puteți purta saboții

Reapariția lor spune multe despre timpul ciudat în care ne aflăm. Nu doar pentru că suntem, în general, de acord că sunt destul de urâți. Suntem de acord cu asta.  Miuccia Prada ne-a antrenat pe toți în zona șicului urât și ne-a obișnuit cu Crocs și Teva.  Popularitatea eternă a saboților Birkenstocks rămâne poate cel mai perfect exemplu al modului în care urâțenia devine subiectivă.

În schimb, saboții oferă confort și disconfort în doză egală.  Sunt un pantof nostalgic – poate i-ai purtat în tabăra școlară în anii ’90 sau la un concert ABBA.

Saboții purtați cu rochie sau o salopetă sunt interesanți;  cu un caftan ai putea arăta un pic ca un artist pe un iaht din anii 70.  Pot fi twee sau pot fi cool iar când devin un articol de lux, suntem nevoiți să reevaluăm ceea ce ne dorim. Dar într-adevăr saboți îi poți purta cu aproape orice.

Sursa foto: Instagram