Aceste remedii naturale vă scot din toate necazurile de Crăciun și Revelion. Nu trebuie să vă lipsească din casă

Aceste remedii naturale vă scot din toate necazurile de Crăciun și Revelion. Nu trebuie să vă lipsească din casă
După o perioadă lungă de post, mesele îmbelșugate de Crăciun și Revelion vă pot da organismul peste cap. Iată ce trebuie să aveți mereu în casă de sărbători, pentru a evita situațiile neplăcute care se pot ivi.

Din cele mai vechi timpuri, cărbunele medicinal a făcut parte din trupa de prim ajutor de sărbătorile de iarnă, fiind cel mai vechi mijloc de protecție a tubului digestiv. Când arsurile nu vă dau pace, ați făcut combinații alimentare nepotrivite sau s-a instalat o toxiinfecție alimentară, cărbunele vegetal face adevărate minuni. Acesta calmează crampele și distruge bacteriile din tubul digestiv.

Scăpați de mahmurală cu borș

Dacă v-ați întins la mai multe pahare cu vin și dimineață v-ați trezit mahmuri, nimic nu e mai bun pentru a vă reveni ca borșul. Plin de vitamine din complexul B, acest produs natural alungă greața dar și durerile de cap care apar după consumul d alcool.

Totodată, borșul reușește să redobândească tonusul psihic după nopțile nedormite. Pentru a vă proteja ficatul și vezica biliară, folosiți cu succes maceratul de lămâi. Se prepară extrem de simplu și este o minune pentru organism. Luați o lămâie bio, cu tot cu coajă, se spală foarte bine și se taie în felii subțiri. Puneți la macerat de seara până dimineața în jumătate de litru de apă. Se filtrează și se amestecă cu puțină miere.

Se consumă pe stomacul gol, acest preparat având rolul de a stimula evacuarea normală a bilei, eliminând durerile. Pentru a preveni steatoza hepatică, se recomandă să consumați maceratul de lămâie șapte zile la rând. Produsul ține sub control și glicemia.

Lăptișorul de matcă vă scapă de oboseală

Ați băut prea mult și sunteți extrem de obosiți? Luați imediat lăptișor de matcă, pur. O doză de cinci grame este excelent în a alunga oboseala. Acesta este un adevărat miracol și pentru a se recupera sistemul nervos după consumul de alcool. Cine s-a îmbătat, se va trezi imediat dacă va consuma 10-20 grame de lăptișor de matcă.

Pentru a nu vă trezi cu kilograme în plus de sărbători, puneți întotdeauna lângă o bucată de friptură murături. Cei care au contraindicație la sare, e bine să consume murături în oțet. Excelente probiotice, murăturile conțin bacterii prietenoase, care sunt de ajutor tubului digestiv.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre