Simona Ionescu / Redactor Șef

Alegeți gulia pentru o primăvară sănătoasă. Cum să o consumați ca să scăpați de kilogramele nedorite

Alegeți gulia pentru o primăvară sănătoasă. Cum să o consumați ca să scăpați de kilogramele nedorite
Legumă bienală cunoscută în alte țări ca și „nap german”, gulia este o bogăție de vitamine, fibre alimentare și compuși antioxidanți, de mare ajutor organismului. Vreți să aveți talia subțire? Atunci mâncați gulie și kilogramele în plus se vor topi.

Persoanele care vor să reducă din kilogramele în plus și să mândrească cu o talie subțire, pot consuma gulie fără probleme. Preparatele culinare din această legumă sunt foarte gustoase și se poate folosi atât tulpina, cât și frunzele.

Vitaminele A, C și K, vitaminele din complexul B, precum și mangan, cupru, fier, potasiu. Și toate într-o singură gulie. E lesne de înțeles de ce această legume vă ajută să aveți un organism sănătos. O găsiți pe tot parcursul anului și specialiștii spun că o puteți folosi în detrimentul alimentelor care îngrașă.

Stop cârceilor!

Gulia are rolul de a reduce aciditatea, reglează nivelul glucozei în sânge, de aceea e indicată și diabeticilor, scade riscul de cancer de sân și nu în ultimul rând vă ajută să slăbiți. Și tot micuța gulie este excelentă pentru durerile musculare, alungă anemia, cefaleea, infecțiile intestinale. Iar sucul de gulii combate contracțiile musculare și durerile cauzate de acestea. Cine consumă zilnic, la micul dejun un pahar cu suc de gulii este un remediu minunat împotriva cârceilor.

Gulia este extraordinară și pentru a scăpa de cârcei

Gulia are același efect benefic ca varza murată

Potrivit informațiilor oferite de medicul nutriționist Mihaela Bilic, gulia este din aceeași familie crucifere, ca și varza, conține vitamina C și este „prietenoasă cu tubul digestiv, calmează și înlătura aciditatea. (…) în gulie avem multă vitamina C- 100g gulie conțin 30mg vitamina C, cat într-o jumătate de portocală. Conține și 220 mg potasiu, cat într-o banană, totul cu numai 20 cal/100g și fibre din belșug”.

Ronțăiți gulie în loc de covrigei și chipsuri

Mihaela Bilic le recomandă celor care vor să dea jos colăceii de pe burtă să consume gulie întrucât „crește senzația de sațietate și ajută la eliminarea retenției de lichide din organism. În plus consistența ei crocantă și răcoritoare o recomandă pentru ronțăit, în loc de chipsuri și covrigei”.

Medicul spune că se poate mânca proaspătă „sau în salată, simplă sau cu un sos de iaurt, tăiată în bastonașe ca și gustare sănătoasă cu humus, fasole bătută, salată de vinete, cremă de brânză sau cottage cheese. Dacă ronțăiți gulie precum iepurașii, veți avea beneficii și pentru digestie și pentru siluetă”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre