Simona Ionescu / Redactor Șef

Alimente care cresc imunitatea la diabetici. Spanacul și supa de pui, printre ele

Alimente care cresc imunitatea la diabetici. Spanacul și supa de pui, printre ele
Diabetul afectează sistemul imunitar, însă există o serie de alimente care pot stimula imunitatea într-un mod pozitiv.

Diabetul este o boală cronică ce afectează sistemul imunitar, iar pacienții diabetici sunt mai expuși riscului de infecții. Există diverse soluții care pot ajuta în acest sens, cum ar fi exercițiul fizic regulat, somnul adecvat și limitarea stresului. Pe lângă toate acestea, există și alimente care cresc imunitatea la diabetici. 

Stridiile

Stridiile sunt bogate în zinc, care are acțiune antivirală, motivată prin stimularea producției de celule albe, cruciale pentru funcționarea optimă a sistemului imunitar. În plus, zincul ajută la accelerarea vindecării rănilor.

Pepenele roșu

Acest fruct savuros poate fi mai mult decât un desert răcoritor pe timp de vară. Pepenele este bogat în electroliți și antioxidanți care hidratează organismul și întăresc sistemul imunitar. Pentru a te bucura de un aport nutritiv crescut, consumă pepenele cât mai copt.

Alimente care cresc imunitatea la diabetici. Spanacul

Spanacul este bogat în nutrienți, printre care acid folic, ce poate ajuta organismul în crearea de noi celule. În plus, spanacul este o sursă foarte bună de fibre, antioxidanți, vitamina C și alți nutrienți esențiali. Se recomandă consumul de spanac crud sau gătit la abur, pentru a te bucura pe deplin de nutrienții conținuți.

Supa de pui

Supa de pui este un remediu foarte popular și eficient pentru tratarea răcelii. În plus, carnosina conținută de această supă delicioasă ajută sistemul imunitar în lupta împotriva infecțiilor virale, deci un motiv în plus pentru care să te bucuri de acest preparat, mai ales în zilele reci de iarnă.

Ghimbirul

Ghimbirul este o garnitură delicioasă la un platou de sushi, dar este folosit în nenumărate alte feluri, inclusiv în sucuri, băuturi alcoolice, supe sau deserturi. Rădăcina de ghimbir este o sursă foarte bună de antioxidanți și poate fi consumată sub formă de ceai, pentru un aport zilnic ușor de consumat de ghimbir.

Ceapa și usturoiul

Ceapa și usturoiul adaugă o savoare aparte mâncărurilor, dar sunt mult mai importante din punct de vedere nutritiv decât ți-ai imagina. Aceste legume sunt bogate în antioxidanți care luptă eficient împotriva virusurilor și bacteriilor. Usturoiul conține și anumiți compuși sulfurici unici care susțin sistemele naturale de detoxifiere ale corpului.

Foto: Facebook

Pericolul din iarbă. Căpușele pot transmite boli grave

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre