Indiferent de proveniență, apa utilizată pentru consum are un anumit conținut de săruri minerale și oligoelemente. Apa care ajunge la robinet provine și ea din surse naturale și deci include aceste elemente necesare vieții: fier, zinc, cupru, calciu, magneziu sau potasiu. Acestea au un rol important în buna funcționare a organelor interne, în detoxifiere și în circulația sângelui.
„Apa de la robinet, filtrată, este prima recomandare pentru consumul și hidratarea zilnică atât a copiilor, cât și a adulților. Această asigura conținutul mineral necesar organismului, fără să producă dezechilibre gastrice, renale sau de altă natură, printr-un aport nepotrivit de elemente. Apa simplă și curată rămâne opțiunea generală de hidratare corectă”, declara prof. dr. Dan Dumitrașcu, Președinte ales al Societății Române de Gastroenterologie și Hepatologie.
Nu poți să dormi? Încearcă o tehnică nouă, absolut banală!
„Bulandra” deschide a IV-a ediție „Teatru în TVR”
Apele îmbuteliate în schimb, fie că sunt plate sau cu carbogazoase, pot conține într-o cantitate mai mare anumite sărut minerale. Prin consumul lor în mod repetat se poate depăși doza recomandată zilnic, iar în timp. Ca orice exces, acest lucru poate cauza probleme.
Problemele apei îmbuteliate
De exemplu, apa minerală carbogazoasă are, în general, un conținut ridicat de săruri și minerale. De aceea ea nu este recomandată pentru consumul zilnic. Ba mai mult, în cazul persoanelor care suferă anumite afecțiuni e contraindicată, medicii menționând aici: afecțiuni de sânge sau cardiace, renale, cancer, diabet, unele boli de piele sau ulcer gastric.
Nici copiilor mici nu este bine să li se dea să bea apă carbogazoasă, deoarece organismul lor nu este pregătit pentru metabolizarea un conținut ridicat de săruri și oligoelemente.
Pe de altă parte, specialiștii dezvăluie un secret. Apa îmbuteliată își pierde calitatea la câteva ore de îmbuteliere. După 24 ore apa îmbuteliată își pierde alcalinitatea, puritatea și ionii negativi. S-a demonstrat științific că antioxidanții din apă se păstrează doar 24 de ore de la îmbuteliere, iar alcalinitatea se pierde în câteva zile. În plus, plasticul în care e îmbuteliată cel mai adesea apa este nociv organismului.
Evident, se pune problema că apa de la robinet, uneori, se poate contamina în urma unor accidente de pe rețea. Soluția în acest caz este folosirea sistemele de filtrare, pe piață existând o sumedenie de variante accesibile.
Sursa foto: Pixabay / tookapik
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook