Au fost nominalizate energizantele care îmbolnăvesc de tiroidă. Mulți sportivi și tineri le folosesc

Au fost nominalizate energizantele care îmbolnăvesc de tiroidă. Mulți sportivi și tineri le folosesc
Aditivii alimentari tot mai des se dovedesc a fi, în realitate, nocivi pentru organismul uman. Aceștia îmbolnăvesc de-a dreptul. Însă e nevoie de studii de impact pentru a se lua măsuri.

Americanii au nominalizat băuturile energizante care îmbolnăvesc consumatorii de tiroidă. Glanda tiroidă joacă un rol major în reglarea tensiunii arteriale, printre alte funcții deosebit de importante pentru buna funcționare a organismului uman. După ce au realizat studii punctuale privind impactul unor ingrediente care se găsesc exact în aceste băuturi, administrația pentru alimente și medicamente (FDA) din SUA a decis interzicerea lor.

FDA a propus joi interzicerea utilizării uleiului vegetal bromurat (BVO), care este un ingredient alimentar adăugat în sucuri și băuturi energizante pentru sportivi. Gatorade și Mountain Dew sunt două din cele mai populare mărci de băuturi energizante care conțin ulei vegetal bromurat. Aditivul are rolul de a  împiedica separarea ingredientelor.

O serie de țări au interzis deja BVO

Mărci precum Coca-Cola și Pepsi au încetat de mai mult timp să folosească ingredientul în produsele lor, dar acesta poate fi găsit în continuare în mărcile magazinelor alimentare și în băuturile regionale populare. Pe de altă parte, Japonia și Uniunea Europeană (UE) au interzis utilizarea ingredientului în alimente și băuturi.

Guvernatorul Gavin Newsom a semnat luna trecută un proiect de lege care interzice utilizarea a patru aditivi alimentari, care includ ulei vegetal bromurat, arată Oann.com. Astfel, California a devenit primul stat american ce a scos în afara legii substanțele chimice care sunt încă permise de FDA, însă vizavi de care organizația se pregătește să ia măsuri drastice pentru a preveni îmbolnăvirea populației.

Energizantele care îmbolnăvesc de tiroidă

Abia acum, oficial FDA a concluzionat în propunerea lor că uleiul vegetal bromurat nu mai este sigur pentru consum. Reprezentanții autorității au făcut afirmația după ce studii recente la rozătoare au arătat că ingredientul este toxic pentru tiroidă, care este o glandă care joacă un rol major în reglarea tensiunii arteriale.

Alte studii au arătat, de asemenea, că ar putea fi dăunător ficatului, inimii și poate provoca chiar probleme neurologice. „Pe baza acestor date și a întrebărilor de siguranță rămase nerezolvate, FDA nu mai poate concluziona că utilizarea BVO în alimente este sigură”, a declarat agenția într-un comunicat. FDA a declarat că va permite comentariile publice cu privire la interdicția propusă până la 17 ianuarie. Dacă interdicția este aprobată, FDA a declarat că va permite companiilor să-și reeticheteze produsele într-un an înainte de a aplica noua regulă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre