Avertismentul unui renumit ginecolog pentru fetele care își încep viața intimă de mici

Avertismentul unui renumit ginecolog pentru fetele care își încep viața intimă de mici
Medicul ginecolog Irinel Măgeanu le avertizează pe fetele tinere care își încep viața sexuală mult prea devreme, să le spună părinților despre asta pentru a evita probleme foarte grave.

„Si daca ați decis să începeți viața sexuală la 14 ani……vorbiți cu  mamele voastre oricât vi s-ar părea de ilar ce spun!”, a avertizat medicul ginecolog Irinel Măgeanu. Doctorul atrage atenția că este interzis să consulți ginecologic minori fără acordul părinților.

„În cazul nefericit, dar posibil în care vi s-ar întâmpla ceva, sarcină nedorită, boală transmisibila sexual, nu veți putea ajunge la consultație fără acestea, fiind  minore. Indiferent de deciziile  pe care le luați , bune sau mai puțin bune , fie că sunt sau nu pe placul părinților , vorbiți cu ei, vorbiți cu mamele voastre! Ele știu ce au de făcut. Da, vă vor muștrului , da, vă vor pedepsi, da, vă vor nu știu ce dar da, vă vor rezolva sau măcar se vor zbate să vă rezolve problemele!”, a postat doctorița Irinel Măgeanu pe pagina sa de Facebook.

Actul sexual cu un minor sub 14 ani reprezintă viol

În prezent, în România, actul sexual cu o fată care are mai puțin de 14 ani se consideră viol, chiar dacă a fost făcut cu consimțământul acesteia. Mai multe organizații pentru protecția copiilor au demarat un proiect legislativ, astfel încât vârsta să fie crescută la 16 ani. Deși proiectul a fost scris încă de anul trecut și depus în Parlament, până acum nu a fost încă votat. În cazul în care va fi votat, orice act sexual cu un minor care are mai puțin de 16 ani va fi considerat viol și va fi pedepsit conform legii.

În legislația din România este considerat minor orice persoană care nu are 18 ani împliniți.

Vârsta la care se începe viața sexuală în România a scăzut foarte mult

Dacă la începutul anilor 2000, vârsta medie la care tinerii își începeau viața sexuală era de 17 ani, în prezent, din ce în ce mai mult tineri experimentează viața intimă încă din pre-adolescență.

Fetele înep mai devreme din cauza surselor de informare îndoielnice pe care le găsesc pe internet, a filmelor, a curiozității, a începutului furtunii hormonale din perioada pubertății, dar mai ales a lipsei educației sexuale primite în familie, avertizează specialiștii. Anual, peste o mie de fete sub 15 ani din România ajung la spital pentru a naște sau pentru a face avort.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre