Simona Ionescu / Redactor Șef

Bolile mintale pe care le confundăm adesea cu trăsăturile de caracter

Bolile mintale pe care le confundăm adesea cu trăsăturile de caracter
Foarte des explicăm acțiunile extravagante ale unei persoane prin caracterul ei. Dar dacă se ascunde mult mai mult în spatele acestora?

Bolile mintale pe care le confundăm adesea cu trăsăturile de caracter. Psihoterapeuții americani Aaron T. Beck și Arthur Freeman au dezvăluit câteva secrete ale temperamentului uman în cartea lor.

Terapia cognitivă a tulburărilor de personalitate. Experții au pregătit un ghid de câteva trăsături de personalitate care pot cauza probleme oamenilor dacă nu le controlează.

Neglijența

Bolile mintale pe care le confundăm adesea cu trăsăturile de caracter. Această categorie include persoanele care doresc întotdeauna să se odihnească mai mult și să lucreze mai puțin. Desigur, este o simplă dorință umană, totuși, unii dintre noi merg deseori prea departe. 

De exemplu, dacă angajatul unei companii a luat mai multe concedii medicale în decurs de un an, a avut câteva vacanțe și multe zile libere neplătite și a reușit să întârzie de multe ori la muncă, un psiholog probabil le-ar diagnostica o personalitate antisocială. Există încă câteva simptome pe care această tulburare le cauzează:

-Minciuni frecvente nemotivate

-O dorință de a trăi în detrimentul altora

-Concedieri frecvente fără alte planuri de angajare

-Efectuarea de achiziții neplanificate și, prin urmare, risipirea banilor

Timiditate

Timiditatea încurajată se poate transforma în timp într-o izolare totală și lipsa de dorință de a stabili legături cu lumea exterioară. Oamenii care se află la marginea unei tulburări mentale încetează să mai simtă emoții puternice și încearcă să se limiteze la contactul cu ceilalți, motiv pentru care aleg deseori munca la distanță sau alte activități care nu sunt legate de comunicare.

Introversia hipertrofiată duce la o tulburare de personalitate schizoidă, care are următoarele simptome:

-Indiferența față de critică sau laudă

-Absența prietenilor apropiați sau prezența unui singur prieten apropiat

-O tendință de a visa deseori și nerealist

-O hipersensibilitate pe care o persoană nu vrea să o arate mediului înconjurător

Este posibil să preveniți boala cu ajutorul mai multor metode. Una dintre cele mai utile este orice activitate de grup, cum ar fi lecții de desen, învățarea unei limbi străine, participarea la yoga sau antrenament de pilates.

Impulsivitate

O persoană care nu încearcă să-și controleze furia are riscuri mari de a dezvolta o tulburare de personalitate . Unul dintre simptomele tipice ale unei astfel de boli poate fi o schimbare ascuțită și nemotivată a opiniei cu una complet opusă. Să spunem, astăzi credeți că ouăle prăjite vă afectează grav stomacul, dar poimâine începeți să le gătiți la micul dejun.

Desigur, o simplă impulsivitate nu ascunde niciun pericol. Cu toate acestea, dacă se asociază cu temperamentul și următoarele simptome, merită să îi acordați atenție:

-Prietenii instabile și romantism instabil

-O schimbare de dispoziție fără un motiv aparent și un sentiment de plictiseală cronică

O bună profilaxie pentru aceasta ar fi gestionarea furiei și diverse formări privind autoidentificarea. Autocontrolul cu recompense mici poate fi de asemenea util.

Marlene Dietrich, “Îngerul albastru” de la Hollywood

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre