A fost publicat primul studiu bazat pe respectarea recomandărilor Fondului Mondial pentru Cercetarea Cancerului – WCRF (World Cancer Research Fund). Este făcut de oamenii de ştiinţă de la Centrul oncologic al Universităţii din California, după luni de cercetări și analize.
Studiul arată că dacă duceţi un mod de viață sănătos, riscul de a vă îmbolnăvi de cancer de prostată este mult mai mic.
De asemenea, cercetătorii recomandă să păstraţi indicele dorit al masei corporale, să nu neglijaţi activitatea fizică. Consumaţi alimente cu o cantitate redusă de calorii (de până la 125 kcal la 100 g de alimente), fructe şi legume cu o cantitate redusă de amidon și carbohidrați.
Un studiu-cercetare, efectuat în Carolina de Nord la Centrul Oncologic de tratare a cancerului de prostată, a fost publicat în online revista „Nutrition and Cancer” (Nutriţia şi cancerul)
Pentru studiu au fost selectaţi 2.212 bărbaţi cu vîrste de la 40 pînă la 70 de ani, diagnosticaţi cu cancer pentru prima oară.
Se arată că oamenii care respectă mai mult de patru recomandări ale WCRF riscă să se îmbolnăvească de această maladie cu 38 la sută mai puţin, decât acei care respectă mai puțin de patru reguli. Aceste concluzii au fost făcute în baza studiilor statistice a bărbaţilor predispuşi la această boală.
Recomandări importante pentru prevenirea cancerului
#Atenție la greutate!
Studiile au arătat ca excesul de greutate și obezitatea sporesc riscul cancerului de colon sau cancerului la sân. Este nevoie să menţineţi o greutate sănătoasă cu ajutorul dietelor speciale şi a activităţii fizice.
# Limitaţi consumul alimentelor bogate în calorii (alimentelor bogate în grăsimi și / sau zahăr, alimentelor care sînt sărace în fibre), evitaţi băuturile care conţin zahar.
Cele mai periculoase alimente sunt: hamburgherii, puiul prăjit, pizza fast-food, batonaşele de ciocolată, chipsurile și biscuiţii. Acestea pot conține o mulțime de substanțe nocive. Consumul lor excesiv poate afecta grav sănătatea.
# Evitaţi băuturile care conţin zahar. Băuturile dulci, cum ar fi cola sau sucurile de fructe conservate, de asemenea, pot influenţa greutatea. Ar fi bine să renunţaţi la apa dulce în favoarea apei, ceaiului sau cafelei.
#Nu toate alimentele bogate în calorii pot dăuna sănătății dumneavoastră. Nucile, semințele și uleiurile vegetale au o valoare energetică mare şi sunt componentele esențiale ale unei diete sănătoasă şi nu influenţează greutatea dacă sunt consumate cu măsură.
Fără mezeluri, carne puțină
#Ar trebuie să renunţaţi la preparatele din carne procesată (mezeluri), deoarece acestea dăunează organismului în orice cantităţi. La fel nu trebuie să faceţi abuz de carne de vită, porc, pui, vânat.
#Limitaţi consumul alimentelor preparate cu clorură de sodiu. Din experiența acumulată: sarea poate fi cauza cancerului gastric și a bolilor autoimune.
Pentru schimbarea gamei gustului mâncărurilor zilnice, puteți încerca să folosiți plante sau condimente. Trebuie să luaţi aminte, că produsele alimentare, inclusiv pîinea și cerealele pentru micul dejun pot conține o cantitate considerabilă de sare.
#Cel puțin treizeci de minute pe zi faceți sport, mișcare. Activitatea fizică reduce riscul îmbolnăvirii de cancer. Orice tip de activitate fizică se ia în calcul și cu cât veți face mai multă, cu atât mai bine.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook