Simona Ionescu / Redactor Șef

Ceaiul alb, o minune pentru sănătate

Ceaiul alb, o minune pentru sănătate
Astăzi, ceaiul alb este cunoscut pentru aroma şi gustul său moale, şi desigur, pentru că e bogat în antioxidanţi, atât de necesari organismului uman.

Ceai verde, ceai negru, ceai roşu… ceai alb. Ceaiul alb are o istorie veche. De misterul, raritatea şi beneficiiile acestuia s-au bucurat doar cei bogaţi. Multe secole la rând, acesta a fost una din băuturile de lux consumate doar de clasele superioare ale societăţii chineze. Se spune că, în trecut, împăraţii Chinei era unii dintre puţinii care consumau această băutură. 

Pentru că este cel mai puţin prelucrat, ceaiul alb aduce mult mai multe beneficii decât celelalte tipuri de ceai. El este făcut din muguri noi, foarte tineri şi din frunze de ceai uşor uscate, astfel păstrând conţinutul maxim de antioxidanţi.

Ceaiul alb și diverse feluri din acest preparat minune 

Sunt multe tipuri de ceai alb, în funcţie de regiunea de origine sau de componentele adiţionale, cum ar fi fructele. Câteva din tipurile cele mai populare sunt:

Silver Needle – aroma dulce şi uşoară l-a făcut cel mai căutat dintre soiurile de ceai alb. Acesta poate fi recoltat doar într-o perioadă scurtă a primăverii, înainte ca bobocii să se transforme în frunze. Mugurii trebuie aleşi manual. 

Long Life Eyebrow – acesta are un aspect mai inchis şi aromă mai bogată decât celelalte soiuri.

Tribute Eyebrow – procesarea diferită şi culoarea sa inchisă îl deosebesc de celelalte ceaiuri.

White Peony – se recoltează doar atunci când există doar un mugure şi două frunze, iar mugurele este acoperit cu fire de păr alb. Are un gust mai puternic decât Silver Needle.

Snowbud – se recoltează la începutul primăverii, când sunt doar muguri şi frunze, are o aromă uşoară şi o culoare deschisă caracteristică ceaiului alb.

Beneficiile consumului de ceai alb

În timp ce aroma şi gustul ceaiului sunt deja un motiv să-l savuraţi în fiecare zi, există mult mai multe beneficii care ne inspiră să consumăm această băutură zilnic:

Scade tensiunea arterială

Ne ajută să avem oase şi piele mai sănătoase

Reduce stresul

Micşorează colesterolul

Ajută la prevenirea cancerului

Protejează inima

Are efect antibacterian

Mod corect de preparare

Din cauza delicateţii ceaiului, este important să ştim cum trebuie păstrat şi utilizat pentru a vă asigura că obţineţi gustul potrivit şi păstraţi nivelul antioxidanţilor ridicat.

Câteva din sfaturile importante sunt:

Păstraţi ceaiul într-un  loc racoros, întunecat şi uscat

Lăsaţi apa pentru ceai să se răcorească dupa fierbere înainte de a face ceaiul

Pisaţi puţin ceaiul pentru a obţine cea mai bună aromă

Foto: Facebook

Chec cu cremă de brânză și lime. Rețetă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre