Chec cu cremă de brânză și lime. Rețetă

Chec cu cremă de brânză și lime. Rețetă
Dacă aveți poftă de ceva deosebit atunci vă îndemnăm să încercați acest chec savuros cu lime și cremă de brânză. Veți descoperi o combinație reușită de arome și gusturi.

Conform istoriei culinare, checul exista de pe la 1700, se regăsea în Marea Britanie și se numea “pound cake”, deoarece la preparare se folosea câte un pound (o livră), adică o jumătate de kilogram din fiecare ingredient necesar coacerii sale. Propunerea de azi este un delicios chec cu cremă de brânză și lime. 

De-a lungul vremii, rețeta a suferit multe schimbări, oamenii din diferite părți ale lumii au adoptat un stil propriu de preparare. Unii au adăugat fructe uscate, alții, agenți de aromatizare. În unele țări s-a înlocuit untul cu uleiul ori s-a adăugat drojdie la compoziție, ceea ce a dus la o prăjitură mai densă. În unele țări în care se vorbește limba franceză, rețeta de preparare a checului presupune și adăugarea de banane sau rom, ori se elimină gălbenușul. Alte variante includ adăugarea de ciocolată sau suc de lămâie pentru aromă.

Ingrediente  chec cu cremă de brânză și lime

Pentru blat

250 g făină

150 g zahăr

250 g unt

5 ouă

2 lime

1 plic praf de copt

50 g fulgi nucă de cocos

Pentru glazură

150 g zahăr pudră

100 g cremă de brânză

50 ml zeamă de lămâie

50 g nucă de cocos rasă

bucăţi de nucă de cocos, opţional

1 lime, opţional

Mod de preparare

Razi cele 2 lime, apoi le storci. Pentru blat, mixezi untul moale cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi ouăle, unul câte unul, apoi făina cernută şi amestecată cu praful de copt, zeama de la cele 2 lime şi fulgii de nucă de cocos.

Pui compoziţia într-o tavă de chec tapetată şi o ţii la cuptor până când se rumeneşte prăjitura. O laşi la răcorit.

Între timp, mixezi crema de brânză cu zahărul, apoi adaugi zeama de lămâie. Torni glazura peste chec, presari nuca de cocos rasă, coaja rămasă de la cele 2 lime şi decorezi, dacă vrei, cu bucăţi de nucă de cocos şi felii de lime.

Foto: Facebook

Ișlere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată