Simona Ionescu / Redactor Șef

Ceaiul din flori de tei te scapă de migrenă. Calmantul din natură

Ceaiul din flori de tei te scapă de migrenă. Calmantul din natură
Când înflorește teiul, grăbiți-vă să culegeți florile. Ar fi păcat ca acestea să fie duse de vânt. I se spune calmantul din natură pentru că ajută organismul să se odihnească bine, ne scapă de migrene și de răceală.

Când vine vara, la început de iunie, în aer plutește un miros frumos. E semn că au înflorit teii. Dacă aveți tei în grădină ar fi păcat să nu strângeți florile. Cel mai bine este când florile sunt culese după ce o ploaie le-a spălat bine. Se usucă bine la umbră.

Ceaiul din flori de tei te scapă de migrenă. Beneficii

Teiul este un copac uluitor. Este semeț, florile sale miros plăcut și sunt foarte bune pentru organismul nostru.

Florile de tei conțin printre altele, mucilagii, taninuri, fitonutrienţi şi flavonoide. Ceaiul din flori de tei uscate este utilizat din timpuri străvechi pentru ameliorarea simptomelor răcelii, în tulburări de somn şi hipertensiune.

Dacă ești prea stresat și ai insomnii, o ceașcă de ceai de tei te va ajuta. Florile de tei au acţiune uşor sedativă. Prepară o infuzie din 20 g de flori de tei la 1 litru de apă clocotită. Bea 1 cană înainte de culcare. Dacă nu ai flori de tei, mergi la farmacie și cere flori, în loc de plicuri. Totuși, dacă preferi varianta la plic, prepari ceaiul astfel. Pui 1 – 2 plicuri în 250 ml de apă clocotită şi laşi la infuzat cel mult 10 minute. Remediul îţi face bine şi dacă eşti stresat ori te confrunţi cu anxietate sau cu nervozitate.

Pentru că au efecte calmante, florile de tei sunt indicate pentru ameliorarea migrenelor. Le poţi consuma sub formă de decoct (ceai), pentru prepararea căruia ai nevoie de 1 lingură de plantă şi de 250 ml de apă rece. Fierbe amestecul 15 minute, filtrează şi bea câte 2-3 căni de decoct pe zi, 1 săptămână.

Ceaiul din flori d etei este bun pentru un somn lin, pentru răceală și migrene. Chiar și pentru tensiune ridicată

Ceaiul din flori de tei ajută cardiacii

Dacă ai tensiunea arterială peste limitele normale, este important să ai un stil de viaţă echilibrat şi să reduci consumul de sare. În completare, poţi apela şi la florile de tei. Se recomandă infuzia concentrată, pe care o prepari din 3 linguri de flori de tei la 300 ml de apă fierbinte. Lasă vasul acoperit 8 minute, strecoară şi bea câte 2 căni pe zi, într-o cură de 6 săptămâni.

Florile de tei sunt recomandate şi în răceală şi gripă, pentru că fluidifică secreţiile căilor respiratorii, reduc inflamaţia, scad febra şi calmează accesele de tuse. Bea câte 1 cană cu infuzie de tei de 3 ori pe zi.

Florile de tei sunt bune și în ameliorarea tulburărilor aparatului digestiv care apar pe fond nervos. Reduce hipersecreţia şi hiperaciditatea sucului gastric.

În caz de indigestie, diaree sau disconfort abdominal, poţi încerca infuzia din flori de tei. Sursa: sanatatesinatura.info

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre