Dacă sunteți în căutarea unor modalități de prevenire a răcelii, a gripei și a altor infecții, pe căi naturale, primul pas ar trebui să fie o vizită la magazinul alimentar.
Există alimente care stimulează imunitatea organismului, mult mai eficient decât supliemntele alimentare. Iată trei dintre cele mai eficiente care, în această perioadă, ar trebui să nu vă lipsească din dietă.
Aronia
Considerat unul dintre fructele minune, aronia are o mulțime de beneficii, printre care și întărirea imunității. Fructele de aronia echilibrează metabolismul, întăresc sistemul imunitar și scad nivelul hormonilor de stres. De asemenea, aceste fructe au puterea să inhibe dezvoltarea cheagurilor de sânge și sunt de ajutor în arteroscleroză. Specialiștii susțin că preparatele pe bază de aronia pot să prevină chiar și Alzheimer.
Există trei specii de aronia. Aronia melanocarpa – cu fructe negre, are un gust uscat, amărui. Aceasta însă este cea mai bogată în nutrienți. Aronia arbutifolia are cu fructe roșii cel mai dulci. Mai există și Aronia prunifolia, o combinație între cele două.
Aronia stimulează activitatea cerebrală, protejează memoria și performanțele creierului, ajută la concentrare. De aceea e un tonic în perioadele de tensiune nervoasă și mentală. Terapeuții consumarea fructelor de aronia în perioadele de surmenaj fizic și intelectual, când apar slăbirea treptată memoriei, insomniile, tulburări de memorie posttraumatice, stări de nervozitate, sau tulburări produse de problemele vasculare cerebrale.
Citricele
Majoritatea oamenilor se îndreaptă spre vitamina C după ce au răcit, deoarece ajută la întărirea sistemului imunitar. Vitamina C crește producția de celule albe din sânge, care sunt esențiale pentru combaterea infecțiilor.
Aproape toate citricele au un conținut ridicat de vitamina C. Cu o astfel de varietate de fructe din care puteți alege, este ușor să stoarceți unul dintre fructele preferate din categoria citricelor pentru a beneficia de vitamine la orice masă.
Cele mai populare citricele sunt: grapefruit, portocale, sweetie, clementine, mandarine, mineole, lămâile și limele. Medicii recomandă o donză zilnică de 75 mg de vitamina C pentru femei, șid e 90 mg în cazul bărbaților.
Usturoiul
Cele mai recente studii efectuate în Japonia au scos la iveală faptul că usturoiul poate stimula refacerea creierului şi a sistemului imunitar.
De asemenea, datorită usturoiului, organismul produce mai mulţi anticorpi şi limfocite, globulele albe care luptă împotriva infecţiilor şi a cancerului. E suficient să consumați 2 – 3 căţei de usturoi pe zi. Usturoiul poate, de asemenea, încetini întărirea arterelor și există dovezi că ajută la scăderea tensiunii arteriale. Proprietățile de stimulare a imunității usturoiului par a proveni dintr-o concentrație mare de compuși care conțin sulf, cum ar fi alicina.
Sursa foto: Pixabay
Mario Fresh se filma cântând în momentul în care copiii Andreei Esca, Alexia și Melkior s-au luat la ceartă. I-a pozat
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook