Folosită în vechime pentru a îmbălsăma regii, scorțișoara omoară bacteriile în bolile digestive și elimină rapid durerile de cap.
Mai valoroasă ca aurul în vremurile de demult, scorțișoara era un dar prețios care era oferit regilor. Cine ia un vârf de scorțișoară zilnic, acest condiment fortifică întregul organism. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv, această minune a naturii, în amestec cu cafea și ciocolată are rolul de a inhiba substanțe toxice cu efect negativ asupra neuronilor. Astfel este ținută la distanță apariția Alzheimer-ului.
În doar trei luni, colesterolul ajunge la limite normale
Una dintre virtuțiile extraordinare ale scorțișoarei este aceea că reușește să stabilizeze valorile colesterolului și ale trigliceridelor. Aveți nevoie de pulbere de scorțișoară și miere și veți obține un produs extraordinar. Puneți la fiert 500 ml apă de izvor și adăugați o lingură cu frunze uscate de afin. Lăsați la infuzat cinci minute, strecurați, lăsați la răcit până ajunge călduț și strecurați.
Puneți într-un vas ceramic trei lingurițe cu miere și alte trei cu pulbere de scorțișoară. Amestecați bine și turnați ușor ceaiul de afin. Omogenizați și păstrați la temperatura camerei. Produsul se consumă pe parcursul unei zile, administrând câte o lingură până se termină compoziția. Se consumă o zi pe săptămână, timp de trei luni. După o pauză de 30 de zile, cura se poate repeta. Veți constata cât de repede va scădea valoarea colesterolului.
Reglează tranzitul intestinal
Scorțișoara reușește să regleze tranzitul intestinal, combate constipația cronică și ameliorează simptomele colonului iritabil. Pentru a înlătura bacteriile de la nivelul stomacului face o infuzie din 250 ml apă și 20 g ceai verde. În apă clocotită puneți frunze de ceai verde și o jumătate de linguriţă cu scorţişoară și lăsați la infuzat timp de cinci minute. Strecurați și consumați cu înghițituri mici. Cura se face o lună și se repetă la nevoie.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook