Simona Ionescu / Redactor Șef

Copiii mor pe capete în Brazilia. Medicii explică: o nouă tulpină mult mai contagioasă de COVID

Copiii mor pe capete în Brazilia. Medicii explică: o nouă tulpină mult mai contagioasă de COVID
Cu toate că în unele țări restricțiile s-au relaxat, virusul COVID-19 încă face ravagii în lume. Situația din Brazilia nu este deloc roz, acolo fiind înregistrate foarte multe decese.

Copiii mor pe capete în Brazilia. În Brazilia au decedat mult mai mulți copii din cauza coronavirusului decât în alte țări. Peste 800 de copii cu vârsta de sub șase ani au murit din cauza infecțiilor cu COVID-19.

Peste 800 de copii decedați

Copiii mor pe capete în Brazilia. În statul sud-american au fost înregistrate 434.000 de decese provocate de COVID-19. Dintre acestea, 832 erau copii cu vârsta sub 6 ani, conform informațiilor oferite de presa internațională.

În Statele Unite ale Americii a fost înregistrat un număr dublu de cazuri totale de COVID-19, dintre care doar 250 decese în aceeași grupă de vârstă. 

„Este un număr absurd de mare”

Medicii consideră că motivul din spatele numărului foarte mare de decese ar putea să fie o tulpină a virusului descoperită pentru prima dată în Brazilia, care este mult mai contagioasă și poate reinfecta persoanele care s-au vindecat deja. De asemenea, Brazilia este a doua țară cu cele mai multe decese la nivel global.

„Este un număr absurd de mare. Nu am văzut asta nicăieri altundeva în lume”, spune Fátima Marinho, epidemiolog la Universitatea din São Paulo, cu privire la numărul de decese la copii.

Medicii care studiază virusul în Brazilia cred că de vină pentru numărul mare de morți este varianta P.1 a coronavirusului, identificată pentru prima dată în Brazilia. Varianta P.1 este de două ori mai contagioasă decât tulpina originală a coronavirusului și poate reinfecta persoanele care s-au vindecat deja de COVID-19.

Șocanta poveste a studentului care și-a mâncat colega. Mick Jagger a compus o melodie despre ea

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre